Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

«Буг» вкотре надав неправдиву інформацію – реакція селищного голови

Дата: 24.09.2024 09:18
Кількість переглядів: 1068

Фото без опису

Інтернет-видання «Буг» подає неправдиву інформацію щодо правовідносин Іваничівської селищної ради та комунальних установ з ТОВ «Аванті-Девелопмент» з питань теплопостачання бюджетних установ поширюючи матеріали: «Томашевська, витративши сотні тисяч на приватних адвокатів, програла всі суди: Аванті виграло Верховний суд України» та «На сесії в Іваничах проаналізують витрати керівництва громади на суди: чи поцікавляться депутати недоцільною розтратою коштів?».

Інтернет-видання «Буг» публікує недостовірну інформацію та подає її неповною, часто умисно своїми оціночними судженнями опирається на непідтверджені факти.

Мене, як селищного голову часто запитують, чому я не звертаюся до суду про захист ділової репутації селищної ради шляхом визнання поширеного матеріалу недостовірним.

Але до кого звертатися, якщо інтернет-видання «Буг» станом на 24.09.2024 р. не зареєстроване в реєстрі суб’єктів медіа, досі не отримали ідентифікатор який має відображатися на печатці, якою засвідчується журналістське посвідчення.

То хто підписав і якою печаткою засвідчив посвідчення Катерини Матвіївої, як журналіста «Бугу», яке вона використовує підчас акредитації її як журналіста «Бугу», для участі в сесійних засіданнях Іваничівської селищної ради?

Фото без опису

Інтернет-видання «Буг» засноване громадською організацією «Фундація суспільних перетворень» м.Луцьк, директором якої є депутат Волинської обласної ради Бокоч Андрій.

Чому стільки «замовних» статтей Костянтина Богатова друкується саме у інтернет-виданні «Буг» - чи які спільні інтереси об’єднують сьогодні Андрія Бокоча та Костянтина Богатова?

Я, як селищний голова, завжди усвідомлюю, що повинна бути готова до того, що критика на мою адресу може бути у неприйнятному стилі та способі, які можуть негативно вплинути на мою репутацію.

Саме напевно такі цілі і ставлять перед собою «замовники» та «виконавці» цих публікацій на інтернет-виданні «Буг» .

Українці мудрі люди! Найкращий оцінювач – це час! З часом стане всім зрозуміло, чи дійсно «висловлення» опонентів та «критика», поширена на сторінках інтернет-видання «Бугу» була правдивою.

Що безпосередньо стосується вищевказаних публікацій - дана інформація не відповідає по суті дійсності.

Саме факти нанесення збитків місцевому бюджету, які викладені у 2022 р. в актах ревізії Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області і стали поштовхом «шквалу» позовних заяв до Іваничівської селищної ради в суди різних інстанцій, щоб «врятувати» себе і не повертати кошти в бюджет.

Так, ТОВ «Аванті-Девелопмент» подало шість адміністративних позовних заяв до Іваничівської селищної ради у суди різних інстанцій, лише по трьох справах рішення набуло законної сили.

Так що стверджувати, що всі суди «програні» є упередженим та безпідставним.

То хто «полюбляє» судитися, ТОВ «Аванті-Девелопмент» чи Іваничівська селищна рада?

ТОВ «Аванті-Девелопмент» лише за три місяці 2021 року завдано збитків місцевому бюджету майже на 1.5 млн.грн, що підтверджено актом ревізії, матеріали якого долучено до кримінального провадження за № 42021032060000012 від 11.06.2021 р., яке було відкрито за фактом вчинення кримінального правопорушення.

ТОВ «Аванті-Девелопмент» застосувавши у розрахунках з споживачами у 2022-2023 рр. не затверджений рішенням виконавчого комітету Іваничівської селищної ради тариф на теплову енергію, завдало збитків на суму майже 865 тис.грн.

ТОВ «Аванті-Девелопмент» не маючи в оренді, власності чи концесії місцевих (розподільчих) теплових мереж, якими фактично подається тепло від котелень лікарні та  відділу освіти до приміщень бюджетних установ, застосувавши при розрахунках зі споживачами тариф за транспортування теплової енергії, завдавало збитків місцевому бюджету в особливо великих розмірах.

Згідно довідки зустрічної звірки під час планової ревізії в Іваничівській центральній районній лікарні Північним офісом Держаудитслужби  м. Київ від 19.10.2017р. № 09-31/917, було підтверджено, що у Товариства  відсутні договори оренди (користування) місцевих (розподільчих) теплових мереж, що засвідчено підписами директора Богатова К.В. та головного бухгалтера ТОВ «Аванті-Девелопмент».

Фото без опису

Таку ж ситуацію створювало Товариство і в опалювальний період 2023-2024рр., однак керівники установ надавши вмотивовану відмову в оплаті за транспортування зберегли в бюджеті майже 2 млн.грн.

ТОВ «Аванті-Девелопмент», маючи у штаті заступника директора з юридичних питань, почало залучати до  розглядів  судових справ додатково ще й адвокатів, зокрема адвокатське бюро Сергія Хоменка (м. Житомир), юридичні фірми «Василь Кісіль і партнери» (м. Київ), адвоката Шумського  Б.А. (м.Луцьк) та інших, адже повертати такі значні суми до місцевого бюджету керівництву Аванті «не дуже зручно».

Твердження, що «Томашевська, витративши сотні тисяч на приватних адвокатів, програла всі суди» є неправдивим.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» не містить жодних виключень чи заборон органам місцевого самоврядування щодо укладення в інтересах селищної ради договорів про надання правничої допомоги, предметом яких є, зокрема представництво інтересів громади у судах під час розгляду відповідних спорів.

Надання правничої допомоги за кошти Іваничівської селищної ради передбачено Програмою здійснення заходів з правового захисту Іваничівської селищної територіальної громади на 2022-2025 рр.

Коли збитки бюджету нанесені ТОВ «Аванті-Девелопмент» майже 1.5 млн.грн., а витрати на правничу допомогу 30 тис.грн. для захисту інтересів Іваничівської селищної ради, хіба це «кошти на вітер»?

Рано чи пізно Товариству прийдеться повернути ці кошти в бюджет громади, адже акт ревізії ніхто не скасував і не скасує, кримінальні справи не закриті до сьогодні.

Поширюючи неправдиву інформацію про «сотні тисяч грн. з місцевого бюджету на адвокатів» - чиї інтереси лобіює інтернет-видання «Буг»?

Згідно ухвал Нововолинського міського суду від 17.03.2023 р. вилучені документи у КНП «Іваничівська багатопрофільна лікарня», відділі освіти, молоді та спорту Іваничівської селищної ради, Іваничівській селищній раді та КНП «Іваничівський центр первинної медико-санітарної допомоги», які на даний час не повернуті установам, кримінальні провадження знаходяться на стадії досудового розслідування.  

Фото без опису

Щодо іншої публікації, де вказано, що «Аванті виграло Верховний суд України» інформація подана одностороньо.

Інтернет-виданя «Буг» своїми умисними оціночними судженнями фактично спотворив суть Постанови Верховного суду України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, згідно якої суд направив справу, яка розглядалася в апеляційній інстанції у м.Львів саме на новий судовий розгляд, в зв’язку з чим і скасував попереднє рішення цієї судової інстанції.

Іваничівська селищна рада зобов’язана захищати свій бюджет від посягань.

Депутати Іваничівської селищної ради не стоять осторонь, а приймають виважені рішення, ажде розуміють всю ситуацію, про те, як вчергове умисно спотворюється інформація інтернет-виданням «Буг».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора