Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Минає десята річниця з дня загибелі Захисника України – учасника АТО Валерія Янчука

Дата: 25.08.2024 22:08
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

25 серпня 2024 року минає десята річниця з дня загибелі Захисника України – учасника АТО Валерія Янчука.

Війна в Україні з російським агресором розпочалась ще у далекому 2014 році та безжально залишає після себе смерть, поламані людські долі, зруйновані вщент домівки, випалені села, міста, спустошену родючу українську землю...

Патріот, життєлюб, наш односельчанин, Валерій Янчук мобілізований до лав Збройних сил України у квітні 2014 року під час першої хвилі та скерований у 51-шу ОМБр. Спочатку перебував на Рівненщині й Миколаївщині. З кінця липня 2014 року – в зоні АТО. 25 серпня 2014 року наш Захисник під час обстрілу с. Дзеркальне Донецької області, отримав важке осколкове поранення легенів та печінки, помер 26 серпня на операційному столі в Амвросіївській лікарні і був похований на місцевому кладовищі. Довгий час перебував у списку зниклих безвісти. Після кількох експертиз ДНК рідним вдалось перепоховати Валерія 2 вересня 2015 року на цвинтарі селища Іваничі.

Сьогодні після недільної літургії у Свято-Покровському храмі селища Іваничі поминальну панахиду за загиблим учасником АТО Валерієм Янчуком відслужили Єпархіальний благочинний Володимир-Волинської єпархії, благочинний Іваничівського благочиння, настоятель Свято-Покровського храму, митрофорний протоієрей отець Андрій та отець Василь. Щира спільна молитва зібрала рідних та близьких загиблого Героя, представників громадської організації родин загиблих «Герої не вмирають», сім'ї загиблих Героїв Іваничівської, Павлівської, Литовезької територіальних громад, представників влади, військовослужбовців та жителів Іваничівської громади.

Під час заупокійної літії на кладовищі в селищі Іваничі присутні у молитві вшанували світлу пам'ять загиблого Валерія, поклали квіти та лампадки біля могили.

Відтак, відбувся поминальний захід у ліцеї №1 смт Іваничі біля меморіальної пам'ятної дошки Валерію Янчуку.

Захисник Валерій Янчук віддав своє життя, щоб ми та наші нащадки жили у вільній, мирній та процвітаючій Україні.

Герої не вмирають!

Низько схиляємо голови в пошані перед тими, хто віддав своє життя за Україну! Вічна пам'ять та низький уклін родині загиблого Героя Валерія Янчука!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора