Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

15 липня - День Української Державності

Дата: 15.07.2024 21:37
Кількість переглядів: 889

Фото без опису

 

15 липня у день пам`яті видатного державотворця,  святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого відзначається День Хрещення Київської Руси -України та День Української Державності.

Ці знакові дати нагадують нам про понад тисячолітню традицію українського державотворення, яке сягає своїми витоками  Руської середньовічної держави, центром якої був Київ.

День Державності – це вшанування суверенності та незалежності України, іі автентичної культури та історії. У День Державності ми  засвідчуємо повагу до діяльності видатних представників української еліти, борців за державність та незалежність України, до наших воїнів у бойових бригадах і підрозділах, які зараз борються заради України.

З нагоди Дня Української Державності на центральній площі селища відбувся тематичний захід «Українська Державність – мій Символ, моя Віра, мій Вибір».

На початку заходу провели хвилину мовчання на вшанування пам`яті про загиблих, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Єпархіальний благочинний Володимир-Волинської єпархії, благочинний Іваничівського благочиння, настоятель Свято-Покровського храму, митрофорний протоієрей отець Андрій помолився за Україну і український народ.

Представники влади, духовенства та  жителі селища вшанували пам’ять видатного поета і громадського діяча Тараса Шевченка та поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України «Герої не вмирають».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора