Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Візит в рамках міжнародного проєкту

Дата: 11.07.2024 12:17
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

Наприкінці червня селищний голова Лідія Томашевська спільно з заступником з гуманітарних питань Оксаною Рубан, депутатом Іваничівської селищної ради Ігорем Морозом та депутатом Володимирської районної ради Інною Хільковець здійснили робочий візит до німецького міста-партнера Ерцгаузен.

Візит відбувся в рамках спільного інфраструктурного міжнародного проєкту «Управління відходами 2025 – Імплементація Закону України від 2022 року» за підтримки Nakopa, що є програмою міжнародної організації Engagement Global. Загальний бюджет проєкту становить 256 510,00 євро та має бути реалізовано в громаді  протягом 2024-2027 років.

До слова, цей проект спрямований на підтримку імплементації Закону України «Про управління відходами» і виконується за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва (BMZ).  Відповідно до даного проєкту передбачено придбання автомобіля призначеного для збору твердих побутових відходів та облаштування сміттєзбірних пунктів, а також впровадження концепції уникнення утворення відходів, переробки та професійної утилізації залишків відходів.

Офіційна зустріч розпочалася з прийому у місцевій ратуші, де мери виступили з вітальними словами. Обидва підкреслили важливість міжнародного співробітництва та обміну і згадали про попередні успіхи партнерства. Мер міста Ерцгаузен Клаудія Ланге зазначила, що такі візити підкреслюють близькість і дружній зв'язок між нашими громадами, а селищний голова Лідія Томашевська подякувала за цінну можливість обмінюватися та поглиблювати спільне партнерство.

Під час зустрічі наша делегація мала можливість поспілкуватися та ознайомитися з основними напрямками роботи муніципалітету міста Ерцгаузен.

Оскільки основною метою зустрічі було напрацювання ключових етапів реалізації проєкту, тому важливими були візити до місцевої комунальної служби, пунктів збору та сортування твердих побутових відходів, по підприємству з переробки органічних відходів, а також на очисні споруди у місті Дармштадт.

Під час перебування в громаді Ерцгаузен делегація взяла участь у ряді офіційних та неофіційних зустрічей. Зокрема, було відвідано район Дармштадт-Дібург та комунальні заклади в Ерцхаузені. Метою таких зустрічей стало зміцнення міжмуніципальних відносин та напрацювання спільних подальших проектів. Відвідали також культурно-історичні пам'ятки, зокрема місцевий музей та мистецькі заходи організовані жителями міста Ерцгаузен.

Під час візиту до дитячого садка, вдалося поспілкуватися з керівником та погодити основні напрямки подальшої співпраці. Обговорили майбутній проєкт по модернізації кухні садочка та оновленню матеріально-технічної бази.

Цей візит став не просто символом дієвого партнерства та дружби, а також можливістю протистояти спільним викликам, обговорювати та планувати майбутні проекти, особливо в нинішній ситуації, ця підтримка та співпраця між громадами-побратимами має велике значення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора