Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

В єдності – наша сила, в єдності – наша Перемога!

Дата: 01.07.2024 15:30
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

7-му річницю утворення Іваничівської селищної територіальної громади цьогоріч відзначили благодійним мистецьким заходом та благодійним ярмарком на підтримку ЗСУ. Заходи відбулися 30 червня у Центрі культури та дозвілля.

У рамках мистецької програми «В єдності – наша сила, в єдності – наша Перемога!» також відбувся захист творчих колективів Іваничівської, Литовезької та Поромівської територіальних громад на підтвердження звань «народний» і «зразковий».

Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Єпархіальний благочинний Володимир-Волинської єпархії, благочинний Іваничівського благочиння, настоятель Свято-Покровського храму, митрофорний протоієрей отець Андрій висловив слова вдячності захисникам-воїнам за мужність і щоденний подвиг, усім жителям громади  - за небайдужість та згуртованість.

Віктор Фіщук, заступник голови Володимирської районної військової адміністрації, привітав жителів громади з 7-ою річницею утворення Іваничівської селищної територіальної громади і вручив вітального листа від начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача та голови районної ради Віктора Хиця селищному голові Лідії Томашевській.

У своєму вітальному слові селищний голова наголосила, що день громади – це подія, яка єднає всіх жителів, а праця кожного - це вагомий внесок у життя всієї громади.

Під час мистецького заходу творчі програми представили п’ять народних аматорських колективів і один зразковий аматорський колектив Іваничівської громади, по 2 народних  аматорських колективи з Литовезької та Поромівської громад. Колективи продемонстрували високий виконавський рівень, сценічну культуру, високохудожні багатожанрові твори, майстерність  народного мистецтва. Народний аматорський фольклорний колектив «Горлиця» Центру культури та дозвілля Іваничівської селищної ради відтворив місцевий весільний обряд «Читання корони», внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Емоційні та натхненні виступи колективів, окремих виконавців подарували глядачам позитивні враження, теплі емоції й утвердили віру, що разом – натхненні й стійкі – українці непереможні.

         На прибудинковій території Центру культури відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, до якого долучилися місцеві волонтери і небайдужі жителі громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора