Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Година-спомин до 163-ї річниці перепоховання праху Тараса Шевченка

Дата: 22.05.2024 16:19
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

22 травня 1861 року видатний український поет Тарас Шевченко знайшов свій вічний спочинок на Чернечій горі, поблизу Канева. Згідно з його заповітом, прах поета було перепоховано в Україні.

Відтоді Тарасова гора стала місцем національної прощі та символом національної духовності, а відзначення річниць перепоховання Великого Кобзаря – національною традицією.

З нагоди 163-ї річниці перепоховання праху Тараса Шевченка біля пам’ятника поетові відбулася година-спомин «Його благословила доля славою святою».

Вшанувати пам’ять національного генія прийшли представники влади, духовенства, працівники місцевих організацій та установ.

Розпочався захід з вшанування хвилиною мовчання пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Ведуча Світлана Макарова наголосила, що саме сьогодні, як ніколи, поезія Тараса Шевченка звучить особливо пророчо. Нині український народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу та волю, а Шевченкове слово підтримує патріотичний  дух та віру в світле майбутнє в кожного українця.

На знак вшанування пам’яті видатного поета присутні поклали лампадки до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора