Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

«ВЕТЕРАНИ-ШЛЯХ ДОДОМУ»: НА ВОЛИНІ – ВЕЛИКИЙ ПРЕДСТАВНИЦЬКИЙ ФОРУМ

Дата: 15.05.2024 16:12
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Форум «Ветерани – шлях додому» провели 14 травня в музеї Корсаків у Луцьку. Його організували Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів, Міжфракційне депутатське об’єднання «Реабілітаційні сили України» за підтримки Програми USAID «Рада: наступне покоління» та у співпраці з Волинською облдержадміністрацією, Волинською обласною радою.

Селищний голова Лідія Томашевська та заступник голови Оксана Рубан взяли участь у форумі, під час якого працювали над вдосконаленням державної ветеранської політики.

До роботи форуму в режимі онлайн долучились народні депутати, керівництво міністерств у справах ветеранів, з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій, соціальної політики, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

Головна мета: напрацювати дієві пропозиції з удосконалення державної політики підтримки ветеранів та ветеранок та членів їх сімей, родин зниклих безвісти та полонених військовослужбовців, об’ єднавши зусилля народних депутатів, виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадського та приватного секторів. Задля цього буде детально проаналізовано дотримання прав ветеранів, розвиток системи їх соціального захисту, медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації; визначено потреби членів їх сімей, родин зниклих безвісти та полонених. Учасники форуму також обміняються досвідом щодо ефективних практик впровадження державної політики підтримки ветеранів на рівні територіальних громад.

Учасникам центральних органів влади була можливість поставити запитання та почути відповідь. Більшість питань стосувалися цільових програм підтримки та реабілітації ветеранів, а також необхідності змін підходів до ветеранської політики в державі.

Упродовж дня в рамках трьох дискусійних платформ учасники заходу детально обговорили стан та перспективи розвитку державної ветеранської політики, шляхи забезпечення реінтеграції ветеранів у суспільство, а також можливості створення інклюзивної та безбар’єрної громади для ветеранів та ветеранок.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора