A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Селищний голова - ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» незаконно зупинило роботу автобусної станції в селищі

Дата: 28.03.2024 18:05
Кількість переглядів: 1162

Фото без опису

Діяльність автостанцій регулюється відповідними законодавчими актами, зокрема Законом України «Про автомобільний транспорт».

Рішення про відкриття або закриття автостанції приймається її власником з обов’язковим інформуванням органу місцевого самоврядування, на території якого розташовується автостанція.

Відповідних повідомлень щодо закриття автостанції у селищі Іваничі від ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» не надходило до селищної ради.

Оскільки до повноважень селищної ради не входить питання перевірки роботи автостанцій, селищним головою було запропоновано звернутися до ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».

Сьогодні на черговій сесії Іваничівської селищної ради було прийнято звернення до Приватного акціонерного товариства «Волинське обласне підприємство автобусних станцій», з вимогою - забезпечити роботу автостанції «Іваничі» по вул. Залізнична, 12 в селищі Іваничі Волинської області з дотриманням вимог до роботи автостанцій та наданням всіх обов’язкових послуг.

Дане звернення депутати підтримали одноголосно.

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Іваничівської селищної ради

до Приватного акціонерного товариства «Волинське обласне підприємство автобусних станцій»

 

Ми, депутати Іваничівської селищної ради, враховуючи звернення мешканців Іваничівської територіальної громади та публікацій у соціальних мережах, звертаємось стосовно не виконання ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 176 від 18.02.1997 року ( із змінами).

Пунктом 111 постанови Кабінету Міністрів України № 176 від 18.02.1997 року (далі – Правила) рішення про відкриття або закриття автостанції приймається її власником з обов’язковим інформуванням органу місцевого самоврядування, на території якого розташовується автостанція.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2023 року № 651 «Про відміну на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з 24 години 00 хвилин 30 червня 2023 р. на всій території України  відмінено карантин.

Однак, ПрАТ «ВОПАС» в порушення вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та Правил № 176 не поінформувало Іваничівську селищну раду, на території якої розміщена автостанція «Іваничі», про прийняте рішення Правлінням щодо відновлення роботи автостанції.

Згідно Правил, організація роботи автостанції покладається на її власника, який зобов’язаний виконувати Закон України  «Про автомобільний транспорт» та Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту.

Громадяни скаржаться на відсутність можливості користування приміщенням для чекання поїздки, відсутність можливості отримання інформації щодо розкладу руху автобусів, можливості користування громадською вбиральнею на території автостанції, відсутність облаштованих місць для сидіння пасажирів під час очікування. У вихідні дні приміщення автостанції зачинено. На автостанції не проводиться організація прибуття та відправлення автобусів з облаштованих платформ, чим створюється небезпека перебування пасажирів на цих платформах.

Цим, ПрАТ «ВОПАС» не виконує вимоги до роботи автостанцій, визначені статтями 28, 32, 36 Закону України «Про автомобільний транспорт»,.

Просимо забезпечити роботу  автостанції «Іваничі» по вул. Залізнична,12 в селищі Іваничі Волинської області з дотриманням вимог до роботи автостанцій та наданням всіх обов’язкових послуг.                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора