Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Селищний голова - «В черговий раз «БУГ» безпідставно звинуватив селищну раду!»

Дата: 11.03.2024 17:59
Кількість переглядів: 995

Фото без опису

Своєчасне прийняття звіту про виконання бюджету громади за 2023 рік дає можливість Іваничівській селищній раді спрямувати додатковий фінансовий ресурс на важливі потреби, зокрема першочергові, такі як підтримка військових частин, підтримка родин загиблих Героїв, оплата енергоносіїв, та видатки на інші захищені статті бюджету.

Депутати розуміли важливість прийняття даного рішення, та з усією відповідальністю віднеслися до цього питання, взявши участь у засіданні сесії, яка відбулася 29 лютого 2024 року.

Напередодні сесії, під час засідань депутатських комісій досить активно проходили обговорення звіту про виконання бюджету, зокрема видатків бюджету за 2023 рік. На кожну комісію  залучалися керівники, бухгалтери та економісти бюджетних установ та організацій.

Депутатами бюджетної комісії одноголосно було підтримано проєкт рішення «Про звіт про виконання бюджету Іваничівської селищної територіальної громади за 2023 рік» та рекомендовано винести на розгляд сесії.

Фото без опису

Із присутніх 17 депутатів на сесії більшістю голосів даний проєкт рішення було підтримано.

Фото без опису

Однак, в публікації інтернет-видання «БУГ» від 07 березня 2024 року «Нема конкретики. Лише загальні цифри»: депутати Іваничівської громади заслухали звіт про виконання бюджету за 2023 рік», журналісти вчергове безпідставно звинуватили депутатів селищної ради та мене особисто, як голову.

Журналіст «БУГу» Катерина Матвіїва, яка була присутня на сесії, в публікації висвітлила: «Однак присутні депутати більшістю голосів все-таки затвердили звіт про виконання бюджету громади за 2023 рік. Адже активних депутатів, які не бояться висловлювати свої думки і відстоювати свої погляди наразі меншість».

Хто давав право журналісту інтернет-видання «БУГ», який згідно чинного законодавства повинен професійно забезпечувати підготовку інформації для медіа, звинувачувати депутатів у тому, що більшість депутатів не висловлюють свої думки та не відстоюють свої погляди?

Хіба висловлення своєї чіткої позиції шляхом відкритого голосування не є підтвердженням активності депутатів?

Саме відкрите голосування і є чітким висловленням своєї думки і відстоюванням своєї позиції.

Активний депутат, це той депутат який голосуючи бере на себе відповідальність!

На сесіях Іваничівської селищної ради постійно реєструється та перебуває журналіст інтернет-видання «БУГ» Катерина Матвіїва.

Після реєстрації журналіст «БУГу» має право проводити фотофіксацію та вести аудіо-запис на сесіях селищної ради.

Так, у 2023 році під час реєстрації Катериною Матвіївою було надано посвідчення, де вказано, що вона є журналістом інтернет-видання «БУГ» з державною реєстрацією, як засобу масової інформації (ВЛ 489-222 Р), видане громадською організацією «Фундація суспільних перетворень», яка має статус юридичної особи, зареєстрованої в Україні з 16.06.2014 року.

Фото без опису

 

Основною діяльністю громадської організації «Фундація суспільних перетворень» є видання журналів і періодичних видань та діяльність інформаційних агенств.

Уповноваженою особою громадської організації «Фундація суспільних перетворень» є Бокоч Андрій Михайлович, який являється одним із засновників, цієї організації.

До слова, Бокоч Андрій Михайлович є діючим депутатом Волинської обласної ради.

Фото без опису

У 2024 році Катериною Матвіївою при реєстрації на сесії було надане посвідчення журналіста, видане інформаційно-політичним виданням «БУГ» (ВЛ №489-222 Р).

Отримавши посвідчення журналіста, Катерина Матвіїва повинна, як творчий працівник суб’єкта у сфері медіа професійно збирати, одержувати, створювати, редагувати, поширювати і забезпечувати підготовку інформації для медіа, що передбачено Законом України «Про державну підтримку медіа, гарантії професійної діяльності та соціальний захист журналіста».

Інформація повинна висвітлюватися суб’єктами медіа відповідно до принципів прозорості, справедливості та неупередженості.

То коли інтернет-видання «БУГ» буде здійснювати свою діяльність відповідно до законодавства у сфері медіа?

Вважаю, що до влади має бути конструктивна та обгрунтована критика, проте в даний час комусь вигідно саме під час війни дестабілізувати  ситуацію в громаді та  розпалювати  ворожнечу між людьми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора