A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Єднаймо Україну Тарасовим словом

Дата: 09.03.2024 10:52
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

З нагоди 210-річчя від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка на центральній площі селища відбувся мистецький захід.

Прийшли вшанувати пам’ять Великого Кобзаря представники влади, духовенства, працівники місцевих закладів та організацій.

Життя поета - це символ вічної боротьби за свободу і гідність людини,  а його духовні твори - сила, що спонукає до боротьби за незалежність і волю України.

Буремний і волелюбний дух  Тараса Шевченка завжди витав і витає над Україною. Великий Кобзар став одним із важливих символів української революції - Євромайдану. Його прикладом надихались багато людей, його пророчі слова давали сил новітнім Героям.

В умовах повномасштабної війни росії проти України Шевченкове слово разом з українськими воїнами обороняє українську землю від ворога.

        Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України.

Працівники бібліотеки продекламували вірші Тараса Шевченка та вірші-присвяти  геніальному поету.

Поет щиро вірив, що його Слово – «велике» і «святе», Слово, яке дароване йому Богом, надихне народ на духовно-моральне просвітлення, національне самоусвідомлення та стане поштовхом до національного визволення.

         На знак вшанування  пам’яті видатного поета  присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора