A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Герої не вмирають…

Дата: 20.02.2024 17:00
Кількість переглядів: 960

Фото без опису

20 лютого у парку селища Іваничі біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» відбувся захід,  присвячений Дню Героїв Небесної Сотні та 10-й річниці від початку російсько- української війни та відкриттю Стели пам’яті загиблих Героїв у російсько- українській війні.

Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України.  Молоді хлопці та дівчата, а серед них і наш земляк Сергій Байдовський, віддали найдорожче – своє життя – за волю і незалежність України. Вони стали першими Героями у страшній сучасній російсько-українській війні, яка 24 лютого 2022 року переросла у повномасштабне вторгнення і принесла ще більший біль, ще більше горя в українські родини.

Сьогодні відбулося відкриття  пам’ятної стели, на якій вивішені портрети загиблих  Героїв у російсько-українській війні. Сюди прибули не  лише рідні загиблих нашої громади, але й сусідніх – Павлівської та Литовезької.

До памятного знаку борцям за волю України, котрий споруджений у парку селища,  рідні  загиблих захисників поставили прапорці, на яких написані  імена Героїв, а наймолодші жителі громади - ангеликів.

Право відкрити Стелу пам’яті загиблих  Героїв у російсько-українській війні  надали військовослужбовцям.

Словом та молитвою підтримали родини загиблих  духовенство, представники влади, працівники місцевих організацій та установ, військові та мешканці громади.

Торкнулися душі кожного  слова митрофорного протоієрея, благочинного Володимир-Волинської єпархії, настоятеля Свято-Покровського храму Іванич  отця Андрія, який разом  з іншими священниками провів заупокійну молитву на окропив свяченою водою і нову стелу, і всі пам’ятні місця, що є тепер тут, на своєрідному меморіалі.

У своєму виступі голова Іваничівської громади Лідія Томашевська подякувала рідним за Героїв, та зазначила, що пам'ять про них буде передаватися із покоління у покоління і житиме вічно. Селищний голова висловила слова вдячності головам громадських організацій «Спілка матерів військовослужбовців» та «Герої не вмирають» Надії Рубан і Софії Дармофал за сприяння в облаштуванні  Стели памяті.

Софія Дармофал сказала, що невимовно боляче  втрачати людину, яка була сенсом твого життя, але мусимо жити заради майбутнього, памятаючи, що наші сини дивляться на нас тепер з небес.

Вічна пам'ять і важкий біль втрати назавжди залишаться в наших серцях.

Залишаймося гідними наших Героїв!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора