A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Соціальна підтримка родин загиблих Героїв – пріоритет роботи Іваничівської селищної ради!

Дата: 06.02.2024 12:42
Кількість переглядів: 705

Фото без опису

     За підсумками зустрічі з родинами загиблих Героїв у Литовежі, де було прийнято запит-звернення до голів громад, відбулося засідання робочої групи по напрацюванню змін до програм підтримки цих сімей.

В роботі робочої групи взяли участь сім’ї загиблих (померлих) та зниклих безвісти військовослужбовців та голова громадської організації «Герої не вмирають» Софія Дармофал.

Селищний голова Лідія Томашевська наголосила на важливості та необхідності підтримки сімей наших Героїв та додатково зазначила, що в громаді прийнята Програма підтримки жителів селищної територіальної громади, яких мобілізовано до лав Збройних Сил України для її захисту від російської агресії і є вкрай важливою для можливості надати необхідну допомогу та супровід.

Голова робочої групи, заступник селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан детально зупинилася на кожному пункті запиту-звернення, що стосується різних питань життя таких родин. Передбачити у бюджеті кошти на матеріальну допомогу для кожної сімї загиблого (померлого) чи зниклого безвісти військовослужбовця, що проживає на території громади, забезпечити часткове відшкодування пільг на комунальні послуги для цих сімей, а також надання матеріальної допомоги на встановлення пам’ятника. Загалом на реалізацію заходів Програми спрямованих на підтримку сімей загиблих (померлих) чи зниклих безвісти військовослужбовців буде передбачено в бюджеті 1 млн. 200 тис. гривень на 2024 рік.

Зокрема, досягнуто домовленості щодо забезпечення з дотриманням вимог законодавства медичних оглядів та лікування, а також створення належних умов перебування членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти у медичних закладах.

Організація селищною радою проведення заходу «Памятаємо, не забудемо», котрий щороку 20 лютого проходить біля памятного знаку «Герої не вмирають» .

До речі, чимала робота у цьому питанні уже зроблена. Зокрема, встановлена стела у парку Іванич, завершується підготовка фото Героїв для увіковічнення їхньої памяті.

На прохання громадської організації буде надана допомога у виданні книги про наших захисників, які загинули за цілісність України.  

Серед запропонованих змін до Програми – підтримка громадської організації «Герої не вмирають» для здійснення статутних зобовязань організації, зокрема транспортного переміщення і участі сімей Героїв у заходах, які проходять у Луцьку, Києві, інших куточках України.

Підтримано пропозицію, щодо встановлення памятних знаків на школах, де навчалися Герої та на будинках де проживали ті, хто віддав своє життя за Україну.

Усі погоджені зміни до Програми підтримки жителів селищної територіальної громади, яких мобілізовано до лав Збройних Сил України для її захисту від російської агресії, будуть винесені на розгляд найближчої сесії селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора