A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Наша єдність - наша зброя

Дата: 22.01.2024 14:10
Кількість переглядів: 562

Фото без опису

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі.

Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців, а національна єдність стала обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

З нагоди Дня Соборності України на центральній площі селища відбулася година державності «Соборність України: під прапором волі».

Урочисте зібрання відкрили Державним Гімном України. Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять загиблих борців за незалежність та соборність України у різні часи її історії. Керівництво громади, представники державних структур, працівники комунальних установ громади та місцеві жителі спільно з настоятелем Свято-Покровського храму, єпархіальним благочинним протоієреєм Андрієм Мельничуком помолилися за Україну та поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, боремося з окупантами, створюємо знакове і важливе, адже ціль у нас спільна: незалежна, демократична і соборна Україна.

День Соборності України нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора