A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Програма «Доступні ліки» на Волині: важлива взаємодія громад

Дата: 16.01.2024 16:04
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

15 січня заступник селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан взяла участь у зустрічі з Головою Національної служби здоров’я України Наталією Гусак, що відбулася у Волинській  обласній військовій адміністрації. Предметом обговорення стала реалізація програми «Доступні ліки» на Волині.

Спільно із керівництвом Волині та начальником обласного управління охорони здоров’я, голова НСЗУ звернулась до представників органів місцевого самоврядування щодо посилення взаємодії.

Зокрема, Наталія Гусак представила аналітичний звіт НСЗУ за підсумками 2023 року. Йшлось про виконання державної програми «Доступні ліки» на місцях, кількість законтрактованих аптек у співвідношенні до кількості жителів громад, їхню логістичну доступність, перелік медикаментів тощо.

Під час зустрічі сторони також обговорили надання послуг з різних видів реабілітації, в тому числі й довготривалої. Наталія Гусак зауважила, що вимоги до послуги реабілітації не матимуть послаблення, бо йдеться про якість відновлення як наших захисників, так і цивільного населення, а також зазначила, є намір посилити і контроль за наданням цієї послуги.

Під час обговорення представники громад найчастіше піднімали питання браку медичних кадрів, найперше лікарів-спеціалістів. На що керівниця НСЗУ зауважила, що уряд уже планує відновити систему направлення на роботу після здобуття освіти за держаний кошт.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора