Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Три празники в гості

Дата: 08.01.2024 09:26
Кількість переглядів: 813

Фото без опису

7 січня 2024 року народний аматорський фольклорний колектив «Горлиця» взяв участь в обласному святково-обрядовому різдвяному дійстві «Три празники в гості», який відбувся у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка.

Народне дійство наповнене глибинним змістом йорданських пісень, автентичних колядок і щедрівок тісно переплелося з сучасними різдвяними піснями на воєнну тематику, сподіваннями на мир та перемогу.

Кращі колективи Волині подарували глядачам своє високе виконавське мистецтво. Гармонійне, мелодійне й милозвучне виконання колядок не залишило байдужим жодного присутнього у залі. Чисті і дзвінкі голоси пробуджували в душах слухачів подив і захоплення, сповіщали про три празники та славили Бога.

Сильно й гордо звучала у виконанні народного аматорського фольклорного колективу «Горлиця» Центру культури та дозвілля Іваничівської селищної ради повстанська коляда, яка для учасників визвольних змагань була завжди зброєю, надихала на боротьбу проти ворога й додавала віри й сили у боротьбі за волю та незалежність.

А ще на сцені «водили» Козу, коня, ведмедя, «Маланку», у фойє діяла мистецька виставка творчих робіт переможців конкурсу «Волинська різдвяна містерія».

«Три празники в гості» - чудове різдвяне дійство, яке утверджую національну самосвідомість українців і зберігає українську ідентичність.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора