Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Новий рік – нові тарифи! ТОВ «Аванті-Девелопмент» вкотре звернулось із заявою на збільшення тарифу на теплову енергію для бюджетних установ селища

Дата: 03.01.2024 14:51
Кількість переглядів: 1040

Фото без опису

 

ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» 01.01.2024 року подало заяву до виконавчого комітету Іваничівської селищної ради про встановлення тарифу на теплову енергію  в розмірі 4112,94 грн. за 1 Гкал (з ПДВ) для споживачів таких як лікарня, школи, садочка та інших комунальних установ громади, що значно більше попередньо встановленого тарифу.

В даний час заява знаходиться на розгляді постійної діючої робочої групи з розгляду заяв і розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також тарифів на комунальні послуги, поданих підприємствами для їх встановлення.

01.01.2024 року ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» на виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року №130 розмістило повідомлення про намір встановлення тарифу на виробництво теплової енергії на сайті товариства.

Фото без опису

ПОВІДОМЛЕННЯ
ПРО НАМІР ВСТАНОВЛЕННЯ ТАРИФУ НА ВИРОБНИЦТВО ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ
ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ»

01 січня 2024 року

У відповідності до «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 Товариство з обмеженою відповідальністю «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» повідомляє про намір здійснити встановлення тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії.

01.01.2024 року Іваничівською селищною радою, як уповноваженим органом, зареєстровано заяву Товариства про встановлення тарифу на теплову енергію.

Товариство з обмеженою відповідальністю «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» виробляє теплову енергію з використанням альтернативних джерел енергії/твердого палива (деревної тріски) та постачає її для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету.

У відповідності до частини 4 статті 20 Закону України «Про теплопостачання» - тарифи на теплову енергію для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії, включаючи теплоелектроцентралі, теплоелектростанції та когенераційні установки, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення встановлюються на рівні 90 відсотків діючого для суб’єкта господарювання тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів. У разі відсутності для суб’єкта господарювання встановленого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення тарифи на теплову енергію встановлюються на рівні 90 відсотків середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

У зв’язку із тим, що у Товариства відсутній встановлений тариф на теплову енергію вироблену з використанням природного газу, відповідно тариф на теплову енергії встановлюється на рівні 90 % від середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб визначеної категорії споживачів у Волинській області, який визначається Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України на кожний квартал.

Середньозважений тариф на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу у Волинській області станом на 25 грудня 2023 року для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету відповідно 3 808,28 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Відповідно, загальний розмір тарифу на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевого бюджету, буде становити 3 427,45 грн за 1 Гкал (без ПДВ) та 4 112,94 грн за 1 Гкал (з ПДВ), а також в розрізі видів діяльності:

  • виробництво – 2 782,91 грн. за Гкал (без ПДВ), 3 339,49 грн. за Гкал (з ПДВ);
  • транспортування – 613,73 грн. за Гкал (без ПДВ), 736,48 грн. за Гкал (з ПДВ);
  • постачання – 30,81 грн. за Гкал (без ПДВ), 36,97 грн. за Гкал (з ПДВ).

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 днів з моменту публікації за адресою: 01034, місто Київ, вулиця Велика Житомирська, будинок 8-А (із зазначенням у темі листа «зауваження та пропозиції до тарифів»).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора