Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

«Доля, пронизана Чорнобилем» - вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 16:43
Кількість переглядів: 952

Фото без опису

 

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком.

Щорічно саме цього дня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні в приміщенні Іваничівської публічної бібліотеки зібралися  наші  мужні та відважні земляки - ліквідатори, які у 1986-1989 роках минулого століття ціною свого життя і здоров’я долали наслідки найбільшої  ядерної техногенної катастрофи.

Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували пам’ять тих учасників  ліквідації, які віддали  життя, зупиняючи ядерний смерч, і пам'ять захисників України, які загинули у боротьбі  за незалежність і територіальну цілісність України.

Слова вдячності за мужність і самопожертву учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи висловили селищний голова Лідія Томашевська і секретар ради Наталія Мазурок.

Подяками  Іваничівської селищної ради відзначено учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Куницького Олександра Афанасійовича і Брися Василя Петровича за мужність, самовідданість, вагомий особистий внесок та високий професіоналізм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Працівники бібліотеки, Центру культури та дозвілля  висловили ліквідаторам  теплі, щирі слова вдячності і подарували музичні номери.

Усі присутні оглянули фотодокументальну виставку історичного музею «Чорнобиль не має минулого часу».

Наш святий обов’язок - завжди пам’ятати про безцінний подвиг відважних ліквідаторів, які живуть поруч з нами, і вклонятися пам’яті тих, хто відійшов у небуття.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора