Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Вшанування пам’яті жертв  голодоморів

Дата: 25.11.2023 16:32
Кількість переглядів: 994

Фото без опису

 

25 листопада на знак скорботи  і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників від Голодомору 1932-1933 років і штучно створених голодів 

у 1921-1923, 1946-1947 роках  на  центральній площі селища  відбулася година вшанування пам’яті убитих голодом.

Жахлива і вражаюча статистика цих років - за різними оцінками штучний голод забрав від семи до десяти мільйонів життів українців.

Метою злочину було знищення українського народу як національної групи.

Комуністичний тоталітарний режим через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл і цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій проти незгодних створив для українців умови, не сумісні із життям.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців, спрямованих на знищення нашої ідентичності, культури, мови - знищення українського народу як нації.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива, ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви - вшановані.

Щороку в День пам’яті жертв голодоморів  на вшанування тих людей, які померли з голоду, запалюють свічки.

О 16-й годині представники влади та духовенства Іваничівської громади, працівники установ та організацій, жителі селища долучилися до Загальнонаціональної  хвилини  мовчання.

Учасники заходу спільно зі священнослужителями Свято-Покровського храму отцями Андрієм  та  Василем помолилися за померлих і поклали  запалені лампадки  до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку, як вияв нашої скорботи і пам’яті .

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора