A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Гідність і Свобода – зброя Перемоги !

Дата: 21.11.2023 17:27
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

21 листопада в Центрі  культури та дозвілля  відбувся патріотично-мистецький захід «Заряджені гідністю і жагою свободи», приурочений Дню Гідності та Свободи, 10-й річниці початку Євромайдану та Революції Гідності.

Національна ідея України почала гартуватися на Майданах наприкінці ХХ століття. Вона зазвучала під час студентської Революції на граніті, утвердилася під час Помаранчевої революції 2004 року,  а на Майдані 2013-2014 рокумобілізувала на боротьбу та надихнула на Перемогу - заради майбутнього.

Сьогодні ми дякуємо всім вільним і гідним, всім, хто з щитом і на щиті.

Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода.

Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, Героїв російсько-української війни, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави, захищаючи її територіальну цілісність.

Ведуча заходу відтворила хронологію подій Помаранчевої революції та Революції гідності, акцентувала на дусі єднання за спільні цілі, дотримання прав та свобод громадян, справедливість та демократію.

Під час заходу прозвучала патріотична поезія, українські народні та сучасні патріотичні пісні у виконанні Вікторії Чернети, Соломії Крась, Світлани Сидчук, Галини Дорощук, Лілії Васаги, Аміни Шумик, Олександра Васаги, Миколи Чернія і Юрія Дицьо,  народного аматорського ансамблю народної пісні «Прибужжя» (керівник Світлана Тарасюк).

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають», щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув за свободу і незалежність нашої держави.

Гідність і Свобода – це те, за що ми боремося і що надає нам силу, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу.

 

СЛАВА УКРАЇНІ !

ГЕРОЯМ СЛАВА !



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора