Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Шоста німецько-українська конференція муніципальних партнерств

Дата: 21.11.2023 08:30
Кількість переглядів: 801

Фото без опису

12-13 листопада у місті Лейпциг, Німеччина пройшла шоста німецько-українська конференція муніципальних партнерств. Делегація посадовців від органів місцевого самоврядування Волині була однією з найчисленних. Іваничівську територіальну громаду представляли голова громади Лідія Томашевська та заступник голови з гуманітарних питань Оксана Рубан.

Потужні виступи президентів України Володимира Зеленського та Німеччини Франка-Вольтера Штайнмаєра, а також міністерки економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свеньї Шульце та мерів українських міст, зокрема очільника Києва Віталія Кличка додали особливого змісту конференції. Представники України поділилися трагічними історіями, які переживає український народ під час війни, а представники німецького уряду і муніципалітетів пообіцяли надалі надавати свою підтримку.

Три насичені дні обговорень на тему «Спільно для Європи: солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє» присвячені обміну кращими практиками партнерства українських та німецьких муніципалітетів, зокрема у сфері реалізації спільних проєктів, залучення різних форм грантової підтримки, що спрямована на покращення життя як українських, так і німецьких громад.

Динамічність конференції доповнили сім фахових форумів щодо передового досвіду громад із дискусією та залученням кращих профільних експертів, які проходили одночасно у різних залах Конгрес-центру в Лейпцигу.

Ці тематичні обговорення дали змогу детально обговорити найважливіші вузькогалузеві теми, залежно від специфіки та тематики пріоритетних питань та проєктів, над якими зараз працюють громади-партнери.  За період війни в Україні, чисельність україно-німецьких партнерств зросла вдвічі. Сьогодні 192 громади у обох країнах налагоджують контакти, та отримують ґрантову підтримку на спільні ініціативи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора