Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Вкотре сесія Іваничівської селищної ради виділила кошти на підтримку ЗСУ

Дата: 10.11.2023 17:09
Кількість переглядів: 984

Фото без опису

Вкотре сесія Іваничівської селищної ради виділила кошти на підтримку ЗСУ.

Враховуючи письмові звернення військових частин до Іваничівської селищної ради на сесії ради, що відбулася 9 листопада 2023 року, вчергово виділили кошти з місцевого бюджету на підтримку військових формувань в сумі 300 тисяч гривень.

У 2023 році з бюджету громади виділено 1 млн.810 тис. гривень на численні звернення військових частин, формувань Держприкордонслужби, Національної гвардії України, добровольчого формування територіальної громади та інших складових сил оборони.

Вцілому, частка виділених коштів для військових вже склала 50 відсотків від надходжень ПДФО з виплат отриманих військовослужбовцями, які надійшли до бюджету Іваничівської  територіальної громади у 2023 році.

У разі звернення військової частини із клопотанням про підтримку в частині покращення матеріально-технічного забезпечення (зокрема придбання безпілотних літальних апаратів, антидронових рушниць, засобів радіозв’язку та інше) на потреби сил безпеки та оборони забезпечується органами місцевого самоврядування лише шляхом надання субвенції із місцевого бюджету державному бюджету,  отримувачем якої буде відповідна військова частина, що передбачено розділом VI «Прикінцевих та перехідних положень» Бюджетного кодексу України.

Територіальні громади на території яких зареєстровані підрозділи військових частин територіальної оборони можуть фінансувати їх безпосередньо з бюджету громади шляхом здійснення відповідних закупівель.

Оскільки, на території Іваничівської громади не зареєстровано жодної військової частини, коштом бюджету громади можуть фінансуватися тільки заходи та роботи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки місцевого значення.

Окрім цього, депутатами селищної ради прийняті програми, що забезпечують соціальну підтримку військовослужбовців та їх сімей, зокрема, з початку повномасштабного вторгнення на реалізацію цих програм виділено близько 500 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора