Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Про статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Дата: 31.10.2023 16:15
Кількість переглядів: 547

Фото без опису

Постановою  Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2017 року  №268 (із змінами від 01.06.2023 №547) затверджено Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії Російської Федерації не досягла 18 років (повноліття), і в результаті:

1) отримала поранення, контузію, каліцтво;

2) зазнала фізичного, сексуального насильства;

3) була викрадена або незаконно вивезена за межі України;

4) залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;

5) незаконно утримувалася, у тому числі в полоні;

6) зазнала психологічного насильства.

Психологічне насильство, якого зазнала дитина внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів це - моральні та психологічні страждання (травми) дитини, що не потребують доведення, і які вона перенесла внаслідок:

     -  її проживання/перебування в умовах воєнних дій, збройних конфліктів, тимчасової окупації, її внутрішнього переміщення або переміщення за кордон, як наслідок залишення свого місця проживання/перебування у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту;

   -  загибелі (зникнення безвісти), потрапляння у полон, смерті внаслідок отриманих у результаті збройного конфлікту поранення, контузії або каліцтва на території України чи за кордоном її батьків або одного з них - із числа цивільних осіб, а також її батьків або одного з них - з числа осіб, визначених пунктом 2 Порядку надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 р. № 740.

       Для надання статусу законний представник дитини або дитина, якій виповнилося 14 років, звертаються до служби у справах дітей за місцем проживання або реєстрації.

      Більш детальну інформацію можна отримати у начальника служби у справах дітей Іваничівської селищної ради Гринюк Жанни Ярославівни за адресою:  смт Іваничі вул. Грушевського, 13, кабінет 11,  І поверх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора