Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Стартувала кампанія з подання е-декларацій посадовими особами юридичних осіб публічного права 

Дата: 24.10.2023 17:17
Кількість переглядів: 576

Фото без опису

 

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ, яким відновлено електронне декларування та функції НАЗК. До набрання його чинності держслужбовці та прирівняні особи не були зобов'язані декларувати свої статки під час дії воєнного стану, однак могли зробити це добровільно.

Кампанія декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня 2024 року. До зазначеної дати декларанти мають подати декларації за відповідні звітні періоди у 2021-2022 роках, у тому числі для проведення спецперевірок, крім тих осіб, які подали їх добровільно раніше.

Ті особи, які під час дії воєнного стану до набрання чинності цим Законом, вже подали декларації за 2021-2022 роки, мають право подати виправлені декларації за ці періоди. Для цього упродовж 14 днів їм необхідно письмово в довільній формі звернутися до НАЗК з проханням забезпечити можливість подати виправлену декларацію. Після цього зазначені суб’єкти декларування зможуть один раз упродовж 30 календарних днів (з дня відкриття доступу) подати виправлені декларації за ці періоди. Інформація про надання такої можливості надійде в персональні електронні кабінети Реєстру декларацій. Офіційний лист при цьому не направлятиметься. 

Звертаємо увагу на те, що значно розширено строк подання виправленої декларації для всіх суб'єктів декларування,  і тепер він становить 30 днів (раніше - 7 днів). За цей період суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію лише один раз. 

НАЗК відкриє публічний доступ до Реєстру 10 грудня 2023 року з урахуванням безпекових заходів. 

Які декларації необхідно подати?  за посиланням: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/vidnovlennya-deklaruvannya-yaki-deklaratsiyi-neobhidno-podaty/

Роз’яснення стосовно декларування розміщені  у   Базі знань НАЗК за посиланням:   https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

 

Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені за посиланням:

https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора