Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

За честь! За славу! За народ!

Дата: 30.09.2023 15:23
Кількість переглядів: 426

Фото без опису

Напередодні Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва, Дня територіальної оборони та 81 річниці створення УПА в Центрі культури та дозвілля відбувся патріотично-мистецький захід «За честь! За славу! За народ. Захід відбувся напередодні великого християнського свята - Покрови Пресвятої Богородиці, яке від цього року відзначатиметься 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Іваничівської громади Сергія Байдовського, Валерія Янчука, Івана Павлишина, Віталія Дідика, Юрія Новосада, Андрія Шимонюка, Вадима Куницького, Дмитра Катана, Омара Кузьмука, Олександра Сушика, Дениса Єлюбаєва, Сергія Михальчука, Володимира Черепніна, Олександра Маргіти, які поклали на вівтар свободи та незалежності власне життя.

Привітали зі святом та висловили слова подяки захисникам і захисницям, усім небайдужим за допомогу Силам оборони та прояв підтримки митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій, селищний голова Лідія Томашевська.

Тематичну концертну програму представили народні аматорські колективи «Чарівниця», «Горлиця», «Калинонька», зразковий аматорський ансамбль танцю «Прибужаночка», вокальний ансамбль «Росинка», солісти Софія Рокицька, Соломія Крась, дует у складі Миколи Чернія та Юрія Дицьо, тріо у складі Аміни Шумик, Олександра Васаги, Світлани Сидчук, учениця дитячої музичної школи Катерина Рокицька.

Завдячуючи Силам оборони України, завдяки мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України ми маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Дякуємо нашим захисникам за те, що оберігають наше життя і наші домівки.

На знак вшанування пам’яті всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність держави, від учасників заходу були покладені квіти до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора