Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» звернулося до Іваничівської селищної ради з заявою про збільшення тарифу на теплову енергію.

Дата: 18.09.2023 16:08
Кількість переглядів: 1030

Фото без опису

Згідно постанови Восьмого Апеляційного адміністративного суду м.Львова рішення виконавчого комітету №119 від 28.09.2022 року щодо встановлення тарифу визнано дійсним, а отже тариф на теплову енергію для споживачів таких як лікарня, школи, садочка та інших комунальних установ громади станом на сьогодні складає 3190 грн за 1 Гкал (з ПДВ).

Товариство ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» 07.09.2023 року подало заяву про встановлення тарифу на теплову енергію до Іваничівської селищної ради в розмірі 3605,04 грн за 1 Гкал (з ПДВ) для споживачів таких як лікарня, школи, садочка та інших комунальних установ громади.

В даний час заява знаходиться на розгляді постійної діючої робочої групи з розгляду заяв і розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також тарифів на комунальні послуги, поданих підприємствами для їх встановлення.

13.09.2023 року Товариство ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» на виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року №130 розмістило повідомлення про намір встановлення тарифу на виробництво теплової енергії.

Фото без описуТЕПЛОЕНЕРГЕТИКА

ПОВІДОМЛЕННЯ
ПРО НАМІР ВСТАНОВЛЕННЯ ТАРИФУ НА ВИРОБНИЦТВО ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ
ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ»

13 вересня 2023 року

У відповідності до «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 Товариство з обмеженою відповідальністю «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» повідомляє про намір здійснити встановлення тарифу на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії.

В зв’язку з публікацією 23.06.2023 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України нових середньозважених тарифів, ґрунтуючись на нормах чинного законодавства, в тому числі Законі України «Про теплопостачання», Товариство подало до Іваничівської селищної ради заяву про встановлення тарифу на теплову енергію, яку зареєстровано 07.09.2023 року цім уповноваженим органом.

З розміром попередніх та діючих середньозважених тарифів на теплову енергію опублікованих Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України згідно частини 9 статті 20 Закону України «Про теплопостачання» можна ознайомиться на їх власному сайті (https://saee.gov.ua/uk/content/serednozvazheni-taryfy).

Товариство з обмеженою відповідальністю «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» виробляє теплову енергію з використанням альтернативних джерел енергії/твердого палива (деревної тріски) та постачає її для потреб установ та організацій в смт. Іваничі, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету.

У відповідності до частини 4 статті 20 Закону України «Про теплопостачання» - тарифи на теплову енергію для суб’єктів господарювання, що здійснюють її виробництво на установках з використанням альтернативних джерел енергії, включаючи теплоелектроцентралі, теплоелектростанції та когенераційні установки, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення встановлюються на рівні 90 відсотків діючого для суб’єкта господарювання тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів. У разі відсутності для суб’єкта господарювання встановленого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення тарифи на теплову енергію встановлюються на рівні 90 відсотків середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

У зв’язку із тим, що у Товариства відсутній встановлений тариф на теплову енергію вироблену з використанням природного газу, відповідно тариф на теплову енергії встановлюється на рівні 90 % від середньозваженого тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб визначеної категорії споживачів у Волинській області, який визначається Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України на кожний квартал.

Середньозважений тариф на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу у Волинській області станом на 23 червня 2023 року для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету відповідно 3 338,00 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Відповідно, загальний розмір планового тарифу на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевого бюджету, становить 3 004,20 грн за 1 Гкал (без ПДВ) та 3 605,04 грн за 1 Гкал (з ПДВ).

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 14 днів з моменту публікації за адресою: 01034, місто Київ, вулиця Велика Житомирська, будинок 8-А, (з зазначенням у темі листа «зауваження та пропозиції до тарифів»).

 

Просимо споживачів розглянути дане повідомлення, та у разі зауважень та пропозицій звернутися до товариства ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» у передбачувані у повідомленні строки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора