Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Вшанування пам’яті захисників України

Дата: 11.09.2023 15:47
Кількість переглядів: 2330

Фото без опису

11 вересня 2023 року у день пам’яті страти Предтечі і Хрестителя Господнього Івана в селищі Іваничі біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» відбулася зустріч-реквієм  «Пам’ятаємо – не забудемо» за участі родин загиблих Героїв Іваничівської селищної, Павлівської, Поромівської та Литовезької сільських територіальних громад.

Вшанувати пам’ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, зникли безвісти чи померли від отриманих ран, прийшли їхні матері, батьки та дружини, бойові побратими, представники духовенства, поліції, влади, громадськості та військовослужбовці. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять про захисників України, які загинули або померли під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, схиливши голови у скорботі та шані.

Поминальну панахиду за загиблими відслужили митрофорний протоієрей, Благочинний Володимир-Волинської Єпархії, настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій та духовенство Іваничівського благочиння.

Схвилював та зворушив усіх учасників зустрічі виступ Софії Дармофал, матері загиблого на сході України Сергія Дармофала, голови громадської організації «Герої не вмирають», яка віршованими рядками передала біль від втрати сина. Софія Михайлівна вручила подяки ГО «Герої не вмирають» за розуміння, доброчесність, чуйність та підтримку сімей загиблих захисників: настоятелю Свято-Покровського храму отцю Андрію, Іваничівському селищному голові Лідії Томашевській, Павлівському сільському голові Андрію Сапожніку, Литовезькому сільському голові Олені Касянчук.

Учасники заходу поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».

Продовженням заходу з родинами загиблих Героїв стала зустріч за круглим столом у Іваничівській публічній бібліотеці. Зі словами підтримки та вдячності звернулися до сімей загиблих захисників України Іваничівський селищний голова Лідія Томашевська, заступник Павлівського сільського голови Сергій Фіть, секретар Литовезької сільської ради Мирослава Жукова та виконуючий обов’язки начальника третього відділу Володимир-Волинського районного центру комплектації та соціальної підтримки, майор Олександр Дуріхін, які наголосили на надзвичайно великому внеску полеглих воїнів у збереження незалежності нашої держави, а також запевнили, що українці завжди будуть пам’ятати про найбільшу жертву, яку свідомо віддали своїй державі наші захисники.

Зустріч із родинами загиблих пройшла у формі діалогу про подальшу співпрацю, де кожен вислухав один одного та отримав відповіді на поставлені запитання.

Збереження памʼяті про захисників - це наша спільна справа. Тому маємо докласти максимум зусиль, щоб наступні покоління памʼятали, якою ціню забезпечується спокій на нашій території і кому ми за це завдячуємо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора