Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Іваничівський селищний голова прозвітувала про роботу за 2022 рік

Дата: 29.06.2023 18:41
Кількість переглядів: 953

Фото без опису

27 червня 2023 року відбулось представлення звіту селищного голови Лідії Томашевської за підсумками 2022 року. У залі зібрались жителі громади, депутати селищної ради, керівники відділів виконавчих органів, комунальних установ та підприємств, громадські активісти.

Розпочався звіт очільниці громади про пророблену роботу зі слів вдячності Збройним силам України, завдяки яким і стало можливим подібне зібрання.

Лідія Томашевська зауважила, що  з початку повномасштабної війни Іваничівська громада втратила 8 захисників. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих Героїв-земляків та усіма, хто віддав свої життя за збереження незалежності та цілісності України.

Селищний голова наголосила, що у перші дні війни мер міста Ерцгаузен Клаудія Ланге та жителі німецького містечка  в знак підтримки Іваничівської громади підняли прапор Іваничівської селищної ради та запропонували свою підтримку та допомогу.

Селищний голова наголосила на велику підтримку, яку з початку повномасштабного вторгнення надавали різні міжнародні донори, як для військових, так і для вимушено переміщених осіб та малозабезпечених жителів громади.   

Лідія Томашевська нагадала присутнім, що з перших днів російської агресії необхідно було перелаштувати роботу виконавчих органів, депутатського корпусу  для того щоб стабілізувати ситуацію в громаді щодо функціонування комунальних закладів, в тому числі сталої виплати заробітної плати, забезпечення надання жителям громади послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання комунальних закладів, в умовах воєнного стану та енергетичної безпеки. 

Селищний голова подякувала жителям громади, які активно само- організувалися для підтримки наших воїнів та підтримки українців, які були змушені залишити свої домівки через постріли, вибухи, ракетні удари.

Очільниця громади вказала, що основним завданням виконавчих органів була і залишається підтримка ЗСУ та посилення обороноздатності, на що у 2022 році з бюджету громади було спрямовано близько 700 тис. гривень.

Лідія Томашевська наголосила на тому, що спільна діяльність депутатів селищної ради та виконавчого комітету була направлена на створення програм та їх фінансування, спрямованих на підтримку військових, членів сімей загиблих військовослужбовців та пільгових категорій.

Також при звітуванні зауважено, що справжнім викликом для органів влади стало питання чи сядуть за парти 1 вересня школярі та чи зможуть відвідувати дитячий садок наші діти. Завдяки спільній праці батьків, вчителів, працівників навчальних закладів, виконавчих органів та депутатського корпусу вдалося організувати роботу  найпростіших укриттів  у закладах освіти та дошкільному навчальному закладі.

Під час звіту Лідія Томашевська коротко розповіла про плани на 2023 рік та вказала на пріоритетні напрямки роботи. Зокрема це продовження підтримки військових частин та прикордонного загону, адресної допомоги військовослужбовцям.

Вказано, що буде проведено облаштування сховищ у садочках сіл Мишів та Соснина. На 1 вересня 2023 року дітки сіл Мишівського та Соснинського старостинських округів зможуть відвідувати дитячі садочки.

Влітку 2023 року буде продовжено ремонт комунальних доріг з біло- щебеневим покриттям у наших селах та в самих Іваничах  безпосередньо. Щодо ремонту дороги по вулиці Шевченка, яка знаходиться на утриманні Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області, є домовленості про включення її у перелік об’єктів, де будуть проводитися ремонти.

Очільниця громади вказала, що проводиться енергоаудит приміщень Іваничівського садочка з метою  визначення доцільності встановлення модульної котельні, яка працюватиме на альтернативних видах палива та опалюватиме безпосередньо це приміщення. У разі позитивного висновку за підтримки депутатського корпусу та виконавчого комітету буде замовлено проектно-кошторисну документацію та проведені безпосередні роботи з встановлення модульної котельні.

При звітуванні селищний голова наголосила, що у рамках проекту «Сталий муніципальний розвиток через партнерські проекти» Програми «Nakopa» муніципалітет міста Ерцгаузен та Іваничівська селищна рада в рамках партнерства  напрацьовують спільну заявку на фінансування проекту у сфері екології, зокрема щодо організації збору та вивезення побутового сміття на території громади. Реалізація цього проекту буде проводитися за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Лідія Томашевська  повідомила, що уже влітку 2023 року Іваничівська багатопрофільна лікарня отримає комп’ютерний томограф в рамках спільного зі Світовим банком проекту «Додаткове фінансування Проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» відповідно до Угоди  про позику між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку на закупівлю та постачання комп’ютерних томографів.

Під час звітування у присутніх була можливість поставити селищному голові питання. Найбільше запитань стосувались виплати відпускних та оздоровчих освітянам, оплати праці працівників селищної ради, тарифів на воду та водовідведення, стосовно роботи теплопостачальної організації ТОВ «Аванті – Девелопмент», тощо.

Повний текст  звіту

Презентація до звіту 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора