A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

«Територія здоров’я».

Дата: 01.06.2023 17:38
Кількість переглядів: 541

Фото без опису

         1 червня на центральній площі селища у відбувся захід «Територія здоровя». Захід організовано та підготовлено фахівцями ДУ «Волинський бласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» та працівниками Іваничівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Метою заходу є популяризація здорового способу життя та здорового харчування, наближення медичних послуг до населення, підвищення обізнаність про важливість імунізації та запобігання інфекційних та неінфекційних захворювань.

Під час заходу всі охочі    перевіряли стан свого здоров'я у медичній зоні, зокрема:

  • консультувалися з сімейним лікарем;
  • перевіряли рівень цукру в крові;
  • перевірити артеріальний тиск;
  • робили швидкі тести на COVID-19, на ВІЛ/СНІД, на гепатит В, С.

Лікар дерматолог проводив дерматологічний скринінг.

При потребі  пацієнти скеровувалися на додаткове обстеження до сімейного лікаря.

Бажаючі також могли  в Локація вакцинації(автобус)отримати щеплення від хвороб, згідно з Національним календарем щеплень та щеплення проти COVID-19.

Була проведена  комунікаційної робота  щодо здорового способу життя, здорового харчування, захисту від інфекційних та неінфекційних хвороб;

  • майстер-клас із гігієни рук;
  • скринінгове анкетування з питань ризиків захворювання на туберкульоз

майстер – клас з надання першої допомоги – проводив інструктор  організації товариства  «Червоний хрест». Під час майстер – класу усі бажаючі  мали можливість ознайомитись з основними принципами  надання першої допомоги, серцево- легеновою реанімацією, непрохідністю дихальних шляхів.

         Дітям на даному заході також не приходилося сумувати для них в дитячій  локації було організовано  вікторини, ігри та конкурси, майстер -класи, а саме:  

  • підготовлено набори  здорового харчування (овочі, фрукти, цільнозернові продукти, горіхи, насіння, молочна та кисломолочна продукція) та шкідливого харчування (чіпси, сухарики, цукерки, жуйки, газовані напої), картинки для розпізнання корисної та шкідливої їжі
  • Вікторина-загадки «Хто більше знає» за темою «Овочі та фрукти» з лотареями
  • Гра-розвага «Склади здорову тарілку».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора