A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Шевченко – голос душі українського народу

Дата: 22.05.2023 16:36
Кількість переглядів: 748

Фото без опису

22 травня виповнюється 162-а річниця від дня перепоховання  поета, художника, громадського діяча Тараса Шевченка  на Чернечій горі поблизу Канева .

З нагоди роковин на центральній площі селища відбулася година вшанування «Тарас Шевченко – голос душі українського народу».

Вшанувати пам’ять поета зібралися представники влади та духовенства, працівники селищної ради, організацій та установ громади, небайдужі жителі.

Син українського народу,  палкий патріот України Тарас Шевченко щиро любив  свою вітчизну , уболівав за неї  та обрав шлях випробувань і боротьби за її майбутнє. І навіть після смерті Шевченко заповідав поховати його на могилі коло Дніпра "на Вкраїні милій».

Сьогодні на Тарасову гору, як до найсвятішого, найдорожчого місця, подумки лине душа кожного українця.

Поет завжди був і досі є символом свободи та незалежності,  джерелом  єднання й боротьби .  У  його віршах  ми знаходимо  наснагу й упевненість у нашій  перемозі .

Учасники заходу вшанували  хвилиною мовчання  пам’ять захисників України, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України,  та  до підніжжя пам’ятника Тарасу  Шевченку поклали квіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора