A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Чорнобиль не має минулого часу…

Дата: 26.04.2023 12:57
Кількість переглядів: 386

Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 37-ма річниця  Чорнобильської трагедії - найбільшоїатомної катастрофиза всю історію ядерної енергетики  за кількістю загиблих і потерпілих та за екологічними та економічними втратами.

26 квітня – є днем  вшанування героїзму пожежників,  персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників правоохоронних органів та сотень тисяч добровольців, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

На міжнародному рівні  цю дату визнано Міжнародним  днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Під радіоактивне випромінювання в результаті вибуху в Чорнобилі потрапили до двох мільйонів осіб в Україні. На Волині від чорнобильського лиха постраждали 167 населених пунктів та 153 тисячі місцевих жителів, які проживали на території Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

У ліквідації аварії на ЧАЕС брали участь близько трьох з половиною тисяч волинян. Серед них 21 житель Іваничівської громади :  Василь Андрейко, Леонід Атлас, Надія Бобчук, Василь Брись, Емілія Дубенюк, Володимир Євчук, Степан Католик, Федір Кисилюк, Інна Корніюк, Сергій Кошлатий, Алла Красова, Олександр  Куницький, Ярослав Марчук, Володимир Мах, Володимир Міцюк, Віктор Настаченко, Олександр Никонюк, Василь Самонюк, Юрій Турок, Микола Хованюк, Петро Хованюк.

З 26  по 28 квітня в Іваничівській публічній бібліотеці експонується фотодокументальна виставка «Чорнобиль не має минулого часу …», на якій представлені фото та матеріали про жителів громади, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Пам’ятаймо подвиг кожного  ліквідатора,  хто ціною власного здоров’я та життя ліквідовував наслідки цього техногенного лиха.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь