A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Колектив Центру культури – учасник обласного фестивалю різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості»

Дата: 10.01.2023 16:35
Кількість переглядів: 1085

Фото без опису

 

Цьогорічні різдвяні свята мають для всіх нас особливе значення. Дотримуючись багатовікових українських традицій святкування Різдва, зокрема волинських різдвяних звичаїв та обрядів на тлі повномасштабної війни, ми зберігаємо нашу духовну спадщину й українську ідентичність.

Традиційно на початку нового року кращі художні колективи з територіальних громад області відтворюють автентичні різдвяні пісні на обласному фестивалі різдвяних святково-обрядових дійств «Три празники в гості» у місті Луцьку. Не став винятком і цей рік.

9 січня 2023 року в Палаці культури міста Луцька фольклорні гурти, ансамблі, вокальні колективи з 16 територіальних громад долучилися до благодійної святкової різдвяної програми, в рамках якої відбулася благодійна акція на допомогу ЗСУ «Перемогу наближаємо разом». Гідно представив Іваничівську територіальну громаду на обласному фестивалі вокальний колектив КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради». У його виконанні прозвучали колядки «Пречистая Діва», «Вже Різдво прийшло у гості», «Ой зійшла зоря».

Професійне виконання різдвяних пісень, щирі побажання миру, добробуту, перемоги добра над злом торкнулися самих потаємних струн душі глядачів. Гучні оплески супроводжували кожен виступ митців. А завершальним яскравим акордом свята стало спільне виконання колядки «Нова радість стала».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора