A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

В громаді вшанували пам’ять жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 16:37
Кількість переглядів: 717

В останню суботу листопада ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками, які загинули невинною голодною смертю. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію всесвітнього масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією й окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію…

Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців знову застосовують методи геноциду. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, росія має на меті знищити українську націю, культуру та мову.

26 листопада о 16.00 в День Пам`яті жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946– 1947 років в Україні, керівництво Іваничівської селищної ради, духовенство Іваничівської громади, представники державних структур в рамках Загальнонаціональної акції «Запали свічу пам’яті» принесли лампадки до пам’ятника Тарасу Шевченку, як борця за волю та незалежність України та вшанували пам'ять мільйонів загиблих від голодоморів хвилиною мовчання. Священнослужителі Свято-Покровського храму отці Андрій та Василь спільно помолилися за жертв голодоморів.

Нашим спільним обов'язком є гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь