A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2022 11:04
Кількість переглядів: 818

Фото без опису

21 листопада щорічно відзначається державне свято День Гідності та Свободи, яке є одним із ключових заходів щодо утвердження в Україні національної незалежності, самоідентичності та бажання жити за європейськими стандартами. Цього дня ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там  ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани.

У день Гідності та Свободи керівництво Іваничівської селищної ради, військовослужбовці 3-го відділу Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представники добровольчого формування №1 Іваничівської територіальної громади та 18-ї державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Волинській області, духовенство Іваничівської громади поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають», пам’ятної стели Героям Небесної Сотні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання та щирою молитвою усіх, хто загинув за свободу, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Низький уклін всім захисникам української державності, які назавжди залишаються в пам’яті народу та будуть гідним прикладом для майбутніх поколінь.

Віримо, що переможний дух – дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до перемоги.

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора