A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Комфортне та безпечне укриття Іваничівського закладу дошкільної освіти

Дата: 14.11.2022 17:01
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

 

   

          Під час сигналу «Повітряна тривога»  дітки з вихователями спускаються в укриття, в якому створені всі необхідні умови для безпечного перебування вихованців.

          В комунальному закладі «Іваничівський заклад дошкільної освіти (ясла- садок)» укриття було відсутнє, як таке.

          Підвальне приміщення садочка було комісійно обстежено та виявлено, що для облаштування найпростішого укриття необхідно було провести ряд важливих робіт.  На момент огляду, приміщення підтоплювалося дощовими водами по периметру, усунення якого потребувало проведення гідроізоляції фундаментів ззовні та відведення дощових вод від приміщення. Висота приміщення становила лише 130 см. У зв’язку з цим потрібно було провести виймання ґрунту з підвального приміщення, розчищення кам’яних поверхонь.

          З метою безпеки дітей необхідно було додатково облаштувати вхід та евакуаційний вихід.  Земляна поверхня підлоги потребувала встановлення твердого покриття шляхом укладання бруківки. Необхідно було встановити перегородки між підвалом та укриттям, облаштувати водопровідну мережу, обладнати санітарну кімнату. Приміщення потребувало прокладання електромережі та монтаж LED-світильників. В підвалі була відсутня вентиляція, як така взагалі, що вимагало встановлення сучасного вентиляційного устаткування з прокладанням повітроводів. Стіни та стеля потребували поточного ремонту, в тому числі шпаклювання та фарбування стін.

          Відділ освіти, культури, молоді та спорту звернувся до виконавчого комітету Іваничівської селищної ради щодо виділення коштів. Відповідно виконавчим комітетом було виділено кошти в сумі 546 тис. 231 грн.

          Після проведення ремонтних робіт в закладі дошкільної освіти за кошти бюджету було придбано бензиновий генератор, що дає можливість забезпечити безперебійну подачу електроенергії в укриття.

           Обладнавши приміщення меблями та іграшками, вихователі отримали можливість проводити ігри та розваги з дітьми аби умови перебування  їх  в укритті були максимально наближені до звичних.

        Завдяки підтримці батьків, керівництва та працівників закладу вдалося забезпечити  роботу садочка в умовах воєнного стану.

           

        Переглянувши фотогалерею можна прослідкувати, яким було підвальне приміщення і який вигляд має після проведених робіт найпростіше укриття Іваничівського закладу дошкільної освіти.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора