A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Неформальне професійне навчання

Дата: 26.10.2022 11:37
Кількість переглядів: 154

Здавалося б, працівники з великим досвідом роботи та життєвим багажем – мрія кожного роботодавця. Проте, сьогодні людям без документу про освіту важко на рівних конкурувати на ринку праці.

    Законом України «Про професійний розвиток працівників» в Україні визначено термін «неформальне професійне навчання працівників».

Неформальне професійне навчання – це набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання. Всі особи, які працювали на підприємстві та оволоділи певними професійними навичками, але не мали при цьому документального підтвердження, мають змогу підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка. Фінансування підтвердження результатів неформального професійного навчання здійснюється за рахунок коштів особи або роботодавця (у разі направлення ним особи).

     Підтвердження результатів неформального професійного навчання працівників здійснюється в центрах-суб’єктах визнання результатів неформального професійного навчання. Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики  від 16.03.2016 року № 256 Рівненський та Одеський центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості набули статус суб’єктів оцінювання та підтвердження результатів неформального навчання осіб за робітничою професією «Кухар 3-6 розрядів».

    За детальною інформацією звертайтеся в Іваничівську районну філію Волинського обласного центру зайнятості  або за телефоном 0337221589 (фахівець з профорієнтації  Ірина Матушевська)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь