A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Діти військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань забезпечуються безплатним харчуванням

Дата: 12.10.2022 09:21
Кількість переглядів: 1280

Фото без опису

           Реформа в освіті України, що розпочалася у 2018 році, під назвою Нова українська школа, передбачає не тільки реформу освітнього процесу, але й виховання у здобувачів освіти навичок здорового способу життя серед яких найперше – здорове харчування.

   Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова) докорінно змінила підходи до організації харчування дітей в закладах загальної середньої та дошкільної освіти і розпочала реформу системи шкільного харчування.

           Відділом освіти,культури, молоді та спорту Іваничівської селищної ради у січні 2022 року було розроблено та затверджене Іваничівським управлінням Держпродспоживслужби нове перспективне чотиритижневе меню для шкіл та дитячих садків громади, враховуючи всі зміни які передбачені Постановою.

            На сесії Іваничівської селищної ради 30 вересня 2022 року з ініціативи селищного голови Лідії Томашевської розглянуті питання про організацію харчування у закладах загальної середньої освіти Іваничівської селищної ради у 2022-2023 навчальному році та про внесення змін до рішення селищної ради від 23.12.2021 №13/13 «Про батьківську плату за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Іваничівської селищної ради на 2022 рік».

        Прийнятими рішеннями депутати доповнили перелік дітей, що  звільняються від плати за харчування у закладах освіти ( школи і дитячі садки):

  1. дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, які беруть безпосередню участь у бойових діях, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами);
  2. дітей загиблих учасників бойових дій;
  3. дітей, чиї батьки зникли безвісти під час перебування в районах виконання бойових завдань на території України (на підставі довідок, виданих відповідними уповноваженими органами);
  4. дітей, чиї батьки мають статус бійця-добровольця антитерористичної операції (на підставі копії відповідного посвідчення) в закладах загальної середньої освіти Іваничівської селищної ради.

Попередньо у грудні 2021 року депутати селищної ради  рішенням сесії визначили перелік категорій здобувачів освіти, що користуються пільгами  при організації харчування: учні 1 класів, діти, батьки яких були учасниками антитерористичної операції, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах, діти із сімей, які отримують допомогу, відповідно до  Закону України  «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим  сім’ям», діти, що опинилися в складних життєвих обставинах, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, діти – інваліди (у ЗДО), зменшено на 50% вартість харчування дітей із багатодітних сімей, де є троє і більше дітей віком до 18 років, включно ( у ЗДО).

       Станом на 10 жовтня 2022 року у закладах освіти громади, які працюють в очному режимі, забезпечено гарячим харчуванням 712 дітей,з них 270 дітей  пільгових категорій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора