A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

МІКРОГРАНТИ

Дата: 04.10.2022 15:56
Кількість переглядів: 201

 

Змінено Умови грантової програми «єРобота» в напрямку більшої гнучкості та розширення напрямків використання коштів. Відповідні зміни (https://cutt.ly/YVGOy8B) до постанови Кабінету Міністрів України №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» від 21.06.2022 року Уряд вніс на засіданні 27 вересня 2022 року.

Так, змінами розширено напрямки використання грантових коштів в рамках програми “Власна справа”. Тепер переможці програми можуть витрачати отримані кошти також для:

закупівлі програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг пов’язаних реалізацією бізнес-плану (до 50% від розміру гранту);

сплати орендної плати за нежитлові приміщення (до 25%) та обладнання (до 10%);

лізинг обладнання, крім особистого автотранспорту (до 50%);

послуги маркетингу та реклами (до 10%);

використання у підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Також Уряд постановив, що до вже затвердженого бізнес-плану можуть бути внесені зміни. Крім цього, в постанові уточнено в частині стосовно перевірки ділової репутації позичальника.

«Ми ведемо постійний діалог з бізнесом, аналізуємо і удосконалюємо умови надання грантів для підприємців. Ми розуміємо, що у ці турбулентні часи потрібно зробити правила видачі грантів більш гнучкими, передбачити нові актуальні напрямки витрат грантових коштів. Відтак, наголошуємо, що програма “єРобота” є динамічною, проте зберігає свої основні цілі, якими є створення робочих місць та активізація підприємницької діяльності», - наголосила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.

Нагадуємо, що отримати гранти можна на створення або розвиток власної справи. Подача заявки на грант здійснюється через Портал Дія https://cutt.ly/LVGOeHX.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь