A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Відбулись громадські слухання щодо перейменування вулиць Іваничівської громади

Дата: 14.09.2022 10:41
Кількість переглядів: 772

Фото без опису

12 вересня 2022 року у сесійній залі Іваничівської селищної ради відбулись громадські слухання щодо перейменування 10 вулиць у населених пунктах Іваничівської селищної територіальної громади, а саме: Колгоспної, Мічуріна, Єрьоміна, Тарасова, Гагаріна, 8 Березня, Першотравневої у смт Іваничі, вулиць Федотова та 8 березня у с.Мишів, вулиці Першотравневої у с.Менчичі.

Попередньо пропозиції щодо переліку вулиць, нових найменувань вулиць  детально опрацьовувались топонімічною комісією Іваничівської селищної ради на підставі депутатського звернення народних депутатів України Ігоря Гузя, Ірини Констанкевич, Вячеслава Рубльова, фізичних та юридичних осіб на території Іваничівської селищної ради.

Процедура перейменування вулиць у громаді проходить на виконання вимог законодавства про декомунізацію, Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об`єктам права власності, які за ними закріплені,  об`єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 року № 898.

На громадському слуханні зареєструвався 21 учасник. Після вирішення всіх процедурних питань, головуюча на громадських слуханнях – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Іваничівської селищної ради Валентина Бабусюк проінформувала присутніх про  заходи, які були проведені селищною радою стосовно організації громадського обговорення з питань перейменування вулиць в Іваничівській селищній територіальній громаді.

Зокрема, у період з 11.07.2022 року по 10.09.2022 року, виходячи з необхідності залучення якомога більшої кількості заінтересованих учасників, проводилось анкетування жителів громади щодо перейменування вулиць. За результатами анкетування взяли участь в опитуванні 405 жителів громади, з яких 199 жителів підтримали запропоновані назви вулиць, 206 жителів громади висловили свої пропозиції під час анкетування. Анонімні звернення не надходили. Всі пропозиції громадян зареєстровані в установленому порядку.

Під час громадського слухання жителі громади активно дискутували та вносили пропозиції стосовно перейменувань вулиць, адже процес перейменування вулиць із російсько-радянськими назвами – це один із дієвих методів боротьби з російською агресією на території України.

На громадських слуханнях розглянуті усі подані пропозиції. Узагальнена інформація громадського обговорення у формі анкетування, громадського слухання, в тому числі з пропозиціями (зауваженнями) учасників громадського обговорення буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Іваничівської селищної ради формі звіту та подана на розгляд топонімічної комісії Іваничівської селищної ради.

Остаточне рішення стосовно перейменувань вулиць на території Іваничівської громади будуть приймати депутати на сесії Іваничівської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора