A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Повідомлення про намір Виробничого управління житлово-комунального господарства здійснити зміну тарифів на послуги зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів

Дата: 03.08.2022 16:46
Кількість переглядів: 479

   З метою належного функціонування Виробничого управління житлово-комунального господарства в селищі Іваничі, виникла необхідність приведення тарифів на надання послуг зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів до економічно обґрунтованого рівня.

    На виконання пункту 2 розділу II  Порядку інформування споживачів про намір змінити ціни / тарифи на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом  Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130, ВУЖКГ доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2022 році зміну тарифів на надання послуг зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів.

    На даний момент діють тарифи, які були встановлені рішенням виконавчого комітету Іваничівської селищної ради від 22 серпня 2018  року №70 (введені в дію з 15 вересня 2018р) на послуги:

-  із збирання, вивезення побутових відходів для населення, бюджетних установ, інших споживачів  в розмірі – 100,03 грн/м.куб (з ПДВ);

- із складування твердих побутових відходів  для населення, бюджетних установ, інших споживачів в розмірі –14,31 грн/м.куб (з ПДВ).

- розрахунок тарифу на одного мешканця багатоквартирних будинків становить12,86грн, для будинків приватного сектору 13,72 грн в місяць.

     ВУЖКГ звернулось до виконавчого комітету Іваничівської селищної ради із проханням та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів на надання послуг зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів.                                     

                                         Планові тарифи

Споживачі

Збирання та вивезення ТПВ

Складування ТПВ

Населення,

бюджетні установи,

інші споживачі

193,60 грн /м.куб

(в т.ч.ПДВ – 32,26грн)

21,90 грн/м.куб.

( в т.ч. ПДВ – 3,65 грн)

     Тариф на 1 людину для багатоквартирних будинків -  24,25 грн, для будинків приватного сектору -  25,85грн. на місяць.

    Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2011 року №1010 «Про житлово-комунальні послуги з вивезення побутових відходів»

    В розрахунку за основними елементами собівартості планового тарифу на надання послуг зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів  на 2022 рік відбулось підвищення за наступними елементами: матеріальні витрати зросли за рахунок збільшення ціни на паливно- мастильні матеріали, запчастини та інші матеріали. Також збільшились  витрати на електроенергію та з 01.01.2022р. збільшився розмір мінімальної заробітної плати.

                                     Порівняння у  витратах

Елементи собівартості

Ціни в діючому тарифі (станом на 2018 рік)

Ціни на даний момент

Бензин

22,50 грн./л

50,00 грн/л

Дизпаливо

21,67 грн/л

55,00 грн/л

Газ

12,74 грн/л

41,88 грн/л

Електроенергія

2,0683 грн/кВт

5,8927 грн/кВт

Мінімальна з/п

3723,00 грн.

6500,00 грн.

 

     Таким чином, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування ВУЖКГ та  забезпечення    послуг населенню зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів.

    Пропозиції та зауваження щодо намірів Виробничого управління житлово-комунального господарства змінити тарифи на надання послуг зі збирання, вивезення та складування твердих побутових відходів від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення за адресою: смт Іваничі, вул. Залізнична 41 б.

Додаток: Розрахунок тарифів                                                                                                 

 

 Адміністрація    ВУЖКГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь