A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

День Української Державності - надбання тисячоліть

Дата: 28.07.2022 16:08
Кількість переглядів: 816

Фото без опису

28 липня 2022 року відповідно до Указу Президента України вперше відзначається державне свято – День Української Державності. Свято встановлено у День вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого з метою утвердження спадкоємності тисячолітніх державотворчих традицій України від часів Київської Русі до сьогодення.

З нагоди важливої події на площі селища відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять захисників України та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

В Україні знакові  доленосні державотворчі процеси відбувалися в різні періоди становлення української державності. З далеких часів і донині в українського народу жило прагнення волі, свободи, незалежності.

Почесне право підняти Державний Прапор України надано учаснику антитерористичної операції, учаснику бойових дій Івану Редьці та представникам молодого покоління селища Анастасії Тімофєєвій та Олександру Васазі.

Молитву за Україну і український народ відслужив митрофорний протоієрей, Благочинний Володимир-Волинської Єпархії, настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій.

Представники влади, духовенства та інші учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку і пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України «Герої не вмирають» у знак вшанування визначних постатей, які відіграли важливу роль у державотворчих процесах, усіх борців за незалежність та свободу України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора