A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питань перейменування вулиць в Іваничівській селищній територіальній громаді

Дата: 11.07.2022 20:50
Кількість переглядів: 1260

Фото без опису

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення з питань перейменування вулиць в Іваничівській селищній територіальній громаді

 

1. Організатор громадського обговорення: Іваничівська селищна рада.

2. Перелік вулиць, яким пропонується змінити назву (перейменувати):

п/п

 

Діюча назва

 

смт Іваничі

1

вул.Колгоспна

2

вул.Мічуріна

3

вул.Єрьоміна

4

вул.Тарасова

5

вул.Гагаріна

6

вул.8 березня

7

вул.Першотравнева

с. Менчичі

8

вул.Першотравнева

с. Мишів

9

вул.Федотова

10

8 березня

3. Пропозиції щодо зміни назви (перейменування) об’єктів права власності (вулиць) та обгрунтування такої пропозиції:

№ п/п

Діюча назва

Запропонована назва

смт Іваничі

1

вул. Колгоспна

 вул. Вільної України

2

вул.Мічуріна

вул.Вишнева

3

вул.Єрьоміна

вул.Шкільна

4

вул.Тарасова

вул.Героїв УПА

5

вул.Гагаріна

вул.Затишна

6

вул.8 березня

вул.Набережна

7

 вул.Першотравнева

вул.Травнева

с. Менчичі

8

 вул.Першотравнева

вул.Травнева

с. Мишів

9

вул.Федотова

вул.Миру

10

8 березня

вул.Сонячна

         Обгрунтування: процес перейменування вулиць, які ще досі мають назви російсько-радянського минулого і є маркерами чужої культури та історії – це один із актуальних та дієвих методів боротьби з російською агресією на території України та рештками радянської ідеології. Громадське обговорення щодо перейменування вулиць у населених пунктах Іваничівської селищної територіальної громади проводиться у зв’язку із депутатським зверненням народних депутатів України Ігоря Гузя, Ірини Констанкевич, Вячеслава Рубльова стосовно перейменування вулиць в Іваничівській селищній територіальній громаді, рекомендаціями Топонімічної комісії Іваничівської селищної ради, зверненнями фізичних та юридичних осіб на території Іваничівської селищної ради.

4. Суб’єкти, що внесли пропозиції щодо зміни назви (перейменування) об’єктів права власності (вулиць): депутатське звернення народних депутатів України Ігоря Гузя, Ірини Констанкевич, Вячеслава Рубльова, Топонімічна комісія Іваничівської селищної ради (далі – Комісія), фізичні та юридичні особи на території Іваничівської селищної ради.

Запропоновані нові назви вулиць сформовані за пропозиціями Комісії, фізичних та юридичних осіб, а також на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

У разі надходження інших пропозицій щодо зміни назви вказаних  вулиць на назву, яка буде відображати імена (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, останні будуть враховані під час проведення громадського обговорення.

5. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення:

5.1. Громадське обговорення буде проходити з 11 липня 2022 року по 10 вересня 2022 року, у формі анкетування, а також шляхом подання пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення у письмовій або усній формі із зазначенням прізвища,  імені, по батькові та адреси особи (найменування, місцезнаходження – для юридичної особи), яка їх подає, діючої та пропонованої нової назви вулиці, обґрунтування нової назви.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

5.2. Громадські слухання відбудуться 12 вересня 2022 року з 10.00 год. по 11.00 год. за адресою: Волинська область, Володимир-Волинський район, смт Іваничі, вул.Грушевського, 13, у сесійній залі засідань Іваничівської селищної ради). На громадських слуханнях будуть розглянуті усі подані пропозиції.

6. Пропозиції щодо перейменування вищезазначених вулиць просимо надавати на:

1) поштову адресу Іваничівської селищної ради: 45300, Волинська область, Володимир-Волинський район, смт Іваничі, вул.Грушевського, 13;

2) електронну адресу Іваничівської селищної ради: ivaselrada@ukr.net.

7. Місцезнаходження та адреса організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації, з питання, що винесено на громадське обговорення: 45300, Волинська область, Володимир-Волинський район, смт Іваничі, вул.Грушевського, 13, телефон (03372) 21 183.

8. Прізвище та ім`я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Іваничівської селищної ради Бабусюк Валентина Ігорівна.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 16 вересня 2022 року, на офіційному веб-сайті Іваничівської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора