A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Комунальним некомерційним підприємством "Іваничівська багатопрофільна лікарня" закуплено кисневий генератор медичний

Дата: 03.02.2022 15:54
Кількість переглядів: 2069

Фото без опису

В теперішній час кисень, як медичний засіб, досить широко використовується в установах охорони здоров'я. Повітряна суміш з підвищеною концентрацією кисню потрібна пацієнтові в ситуаціях, коли уражена частина легень. Або у разі коли людина не може дихати самостійно.

Відтак, в грудні 2021 року комунальним некомерційним підприємством «Іваничівська багатопрофільна лікарня» закуплено кисневий генератор медичний MAS-OXY-2X22-74-R-1-1-1 на суму 4787,1 тис грн. На даний час проведено роботи зі встановлення кисневої станції та з 1 лютого частково запущено станцію для 71 кисневої точки у відділеннях лікарні. Перевага кисневої станції в тому, що вона повністю незалежна і виробляє кисень з навколишнього повітря. Станція працює за допомогою компресорів і адсорбера, який забирає гази з повітряної суміші і у спеціальний резервуар виділяється кисень. Далі кисень стискається і через кисневу магістраль, до якої під’єднана станція подається до будівлі.

Директор Алла Баранчук зазначила, що зараз у закладі є 125 ліжок для хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з них 60% заповнених хворими. Така киснева станція подає до 500 літрів кисню у хвилину. За підрахунками цього кисню вистачить для близько 100 пацієнтів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора