A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

В Іваничівській ТГ створено опорний заклад освіти

Дата: 02.02.2022 09:53
Кількість переглядів: 1217

Фото без опису

Наша держава йде шляхом реформування державного устрою та сфер економіки. Процес децентралізації влади тісно пов’язаний як з реформами місцевого самоврядування так і з реформами в галузі освіти . Одним із кроків реформування освітянської галузі є створення опорних шкіл . 

28 січня 2022 року на сесії селищної ради було прийнято рішення про присвоєння статусу опорного закладу освіти Комунальному закладу загальної середньої освіти «Іваничівський ліцей №1 Іваничівської селищної ради Волинської області». 

Закон України «Про повну загальну середню освіту»  дає визначення: «Опорний заклад освіти - це заклад загальної середньої освіти, що має у своєму складі філії та/або здійснює підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до цього закладу і у зворотному напрямку, а також забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну і навчально-методичну базу, безпечне освітнє середовище та спроможний відповідно до вимог цього Закону забезпечувати здобуття на належному рівні початкової, базової та/або профільної середньої освіти на рівні державних стандартів».

Дане визначення дає право засновникам створювати опорні заклади освіти в трьох  варіантах:

1) опорна школа+ філії+ підвезення

2) опорна школа+ філії

3) опорна школа+ підвезення.

Іваничівська селищна рада прийняла рішення базуючись на третьому  варіанті, оскільки, до Іваничівського ліцею підвозяться діти із  сіл Долинка та Романівка. В 2020 році в с. Долинка було ліквідовано початкову школу, відповідно до рішення Іваничівської селищної ради від 26.06.2020 №53/11 «Про ліквідацію Долинківської початкової школи» і учні 1-4 класів довозяться в Ліцей №1.

Відповідно до «Положення про опорний заклад освіти» кількість здобувачів освіти опорного закладу освіти (без урахування їх кількості у філіях) повинно становити не менш як 200 осіб. Ця вимога дотримана оскільки  в Іваничівському ліцеї №1 навчається в цьому навчальному році 641 учень.

Отримання статусу опорного закладу освіти дасть  можливість Іваничівському ліцею №1 брати участь у проектах, які плануються на рівні держави, з метою залучення коштів для  покращення  матеріально- технічної  бази школи. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора