A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Заходи з нагоди Дня Соборності України

Дата: 22.01.2022 18:11
Кількість переглядів: 898

Сьогодні, 22 січня, з нагоди Дня Соборності України на  центральній площі смт Іваничі  керівництво громади та місцеві жителі поклали квіти до погруддя Великого Кобзаря та пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають». Хвилиною мовчання вшанували пам'ять патріотів України, що в непросту історичну добу захищаючи від ворогів нашу державу віддали своє життя.

Для усіх в Іваничівському історичному музеї представлена розгорнута тематична експозиція «На шляху до соборності України», яка знайомить з періодом історичної державності на початку XX століття, та діятиме протягом тижня.

Також напередодні в освітніх закладах нашої громади відбулись виховні години, присвячені цій величній даті: «Історичний календар. Цей день в історії», «Велика злука – великі сподівання», " І дорослий знає і дитина - Україна в нас - єдина!", "Україна - держава європейська", " Нехай нерозмежованою залишиться навіки!"; літературно-музична година «Соборність України: від ідеї до сьогодення», перегляд документальних фільмів, флешмоб «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна», бесіда «Моя соборна Україна», інтелектуальна гра-вікторина "З Україною в серці", мандрівка-квест на потязі із зупинками-цікавинками "Ми маленькі патріоти" та виставки літератури. У Іваничівській публічній бібліотеці для жителів громади оформлено історико-патріотичну виставку «Соборність Духу, Розуму і Серця».

103 роки тому 22 січня український народ реалізував своє багатовікове прагнення жити у соборній державі, підписавши Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається запорукою подальшого розвитку незалежної України та її територіальної цілісності.

Собор душі є у кожного із нас. Берегти його - це знати і пам’ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо незалежність рідної землі і народу!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора