A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Як користуватися електронним направленням: інструкція для пацієнта

Дата: 10.01.2022 10:53
Кількість переглядів: 240

Електронне направлення, як і декларація, – ключ до безоплатних послуг у Програмі медичних гарантій. Його виписує сімейний лікар, терапевт, педіатр або ж лікуючий лікар.

Пацієнту виписують направлення, коли його проблема потребує залучення вузького спеціаліста, додаткових обстежень, процедур чи госпіталізації.

Розповідаємо, як користуватися електронними направленнями.

- Е-направлення створюється лише в електронній системі охорони здоров’я лікарем, який в ній авторизований.

- Лікар може змінити чи виправити направлення, тільки шляхом скасування і створення нового.

- В е-направленні не вказується ні заклад, ні лікар, до якого направляють пацієнта, лише код послуги та інформація про заклад і лікаря, який його створив. Місце отримання послуги пацієнт обирає самостійно. В будь-якій лікарні України, яка має контракт з НСЗУ.

Але є виключення. Коли відбувається переведення пацієнта на рівні “стаціонар-стаціонар”, тоді заклад вказується.

Також е-направлення не потрібне, якщо пацієнт лікується стаціонарно і має пройти в тій же лікарні певні обстеження чи консультації.

- Кожне е-направлення має свій номер у системі. Якщо направлень декілька, але вони стосуються однієї проблеми, то номер у них однаковий і називається груповим.

Пацієнт отримує номер направлення в смс на телефон, який вказаний у декларації з лікарем. Номер направлення складається із 16 символів (цифр та літер) і виглядає приблизно ось так: 0000-К4НК-9Т6М-3А20. Якщо зручніше, можна попросити роздруковане направлення. Воно буде містити штрих-код, дату виписки, дату, до якої дійсне направлення, ім’я та діагноз пацієнта, назву послуги, ім’я та контакти лікаря і додаткові інструкції чи нотатки для пацієнта у разі потреби.

Щоб отримати послугу за направленням, слід прийти в обраний заклад, попередньо записавшись через сайт, медичну інформаційну систему, реєстратуру чи телефоном, і повідомити лікарю номер направлення. Перелік послуг, які надає кожен медичний заклад, можна подивитися на дашборді НСЗУ https://bit.ly/2UVjfOw.

Також НСЗУ має дашборд з е-направленнями, який показує, скільки направлень було створено й виконано та за якими видами послуг https://bit.ly/3hBSgBg

Національна слукжба здоров`я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь