A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Як з’ясувати, коли оплатять лікарняний?

Дата: 28.12.2021 09:16
Кількість переглядів: 228

Фонд соціального страхування України отримав 1,75 млрд гривень для погашення заборгованості по лікарняним

Внаслідок пандемії та підвищення рівня захворюваності на COVID-19 збільшилася кількість випадків амбулаторного та стаціонарного лікування застрахованих осіб, а відтак збільшилася кількість днів їх непрацездатності, що призвело до утворення заборгованості з оплати Фондом листків непрацездатності.

15 грудня Урядом прийнято рішення про виділення коштів Фонду соціального страхування України у сумі 1 750,0 млн гривень для виплати застрахованим особами боргів по лікарняним.

21 грудня відповідні кошти перераховано Державною казначейською службою на рахунок Фонду і вже в найближчі дні зазначені кошти буде переведено на рахунки роботодавців, які їх виплатять застрахованим особам.

Загалом завдяки наданій з державного бюджету фінансовій підтримці Фондом буде погашено заборгованість з оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також допомоги на поховання для понад 330 тис. застрахованих осіб.

Як з’ясувати, коли оплатять лікарняний?

Це можна зробити онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund.

Уточнити дату можна також у відділенні Фонду соціального страхування, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі „гарячі лінії”: http://www.fssu.gov.ua/.../main/uk/publish/article/968493.

Міністерство соціальної політики України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь