A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Захід "Життя без обмежень"

Дата: 06.12.2021 08:35
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Право на працю – одне з основних прав людини, визнаних Конституцією України. Воно поширюється й на осіб з особливими потребами. Громадянам з інвалідністю  забезпечується право працювати на підприємствах, в установах, організаціях, а також займатися підприємницькою та іншою трудовою діяльністю, яка не заборонена законом. Сьогодні, до Міжнародного  дня людей з обмеженими фізичними можливостями та в рамках  Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», в Іваничівській районній філії був організований захід на тему «Життя без обмежень». Основною метою заходу є підвищення мотивації до зайнятості осіб з інвалідністю, ознайомлення з додатковими гарантіями працевлаштування та послугами, які  надає служба зайнятості.

 До участі в заході були запрошені соціальні партнери: Адамович Надія – начальник Іваничівського бюро правової допомоги, Приступа Оксана – начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоровя Іваничівської селищної ради, Литвин Олена – заступник начальника відділу пільг управління соціального захисту населення Володимир-Волинської РДА. Присутні отримали інформацію про правові та соціальні послуги ,  пільги та допомогу для осіб з особливими потребами. Отримали індивідуальні консультації від соціальних партнерів.

Особлива увага була акцентована на тому, що людям з  інвалідністю потрібно будувати власну стратегію пошуку роботи, підвищувати конкурентоздатність на ринку праці. Адже така категорія безробітних може бути і стає повноцінними, активними працівниками, які здатні надихати багатьох своєю невтомною працею.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора