A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Насильство не можна толерувати!

Дата: 30.11.2021 15:14
Кількість переглядів: 1057

Фото без опису

«Починай діяти!» - це найголовніший заклик до тотальних змін та досягнення результату, для покращення життя жінок, які постраждали від аб`юзу. Часто жорстока поведінка у відносинах сприймається як норма, проте це НЕ ТАК! Необхідно вирватися з полону таких стосунків, не мовчати, звертатися за допомогою. Почати зміни під силу кожному! Насильство не можна толерувати!

У Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, розпочалась глобальна кампанія “16 днів проти насильства”. Її мета – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок і дівчат.

В Україні, згідно з результатами опитування, 22% жінок у віці 15-49 років зазнали насильства хоча б раз у житті . 90% випадків гендерного насильства вчиняється по відношенню до жінок, і лише про 30% випадків насильства повідомляється.

Особливо вразливими до насилля є діти, і під час пандемії ситуація значно погіршилась. Якщо дитина стає навіть свідком насильства, їй буде дуже складно самостійного позбавитися від психологічної травми.

Що робити і куди звертатися, якщо ви стали жертвою домашнього насильства?

  • телефонувати до поліції;
  • за необхідністю звернутись за медичною допомогою;
  • відділ соціального захисту населення та охорони здоров`я;
  • службу у справах дітей;
  • цілодобові гарячі лінії, які надають психологічну підтримку.

Карантин через пандемію COVID-19 загострює проблеми, яких зазнають діти та молодь, і збільшує потребу звертатися за допомогою віддалено. Нижче ви можете перейти за посиланням до переліку гарячих ліній, які надають психологічну підтримку та консультації дітям, молоді та дорослим, які ними опікуються:

https://www.unicef.org/ukraine/stories/hot-lines


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора