A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Куди йти і що шукати, аби створити дерево свого роду?

Дата: 30.11.2021 10:46
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

Куди йти і що шукати, аби створити дерево свого роду? Цим питанням задаються чимало людей, які вирішили з'ясувати, ким же були його предки.

Сьогодні віднайти таку інформацію може кожен.

Розпочати дослідження власної сімейної історії варто із опитування старших родичів, зі слів яких потрібно з’ясувати якнайповнішу інформацію щодо:

?? назв населених пунктів;

?? років народження, укладення шлюбів, смерті;

?? імен та прізвищ, для жінок – дівочих;

?? віросповідання (православний, католик, іудей, лютеранин тощо);

?? стану або роду занять (дворянин, селянин, купець, міщанин тощо);

?? місць та років навчання, роботи членів родини.

Також необхідно пошукати у сімейному архіві старі фотографії, довідки, свідоцтва, автобіографії, вивчити листування, якщо таке зберіглося, з метою встановлення чи уточнення дат, імен, місць та обставин, які могли б допомогти у пошуках.

Додатковим джерелом інформації є кладовища, де на могилах можна прочитати імена, прізвища, по батькові, дати народження і смерті померлих членів родини, побачити їхні фото.

Після того, як географія, дати та імена уточнено, можна скористатися довідковим апаратом відповідних архівів та продовжити дослідження.

Слід зазначити, що серед документів державних архівів України немає окремого фонду, який зберігав би родоводи чи генеалогічні таблиці мешканців України.

Вивчення родоводу передбачає опрацювання метричних книг, сповідних розписів, ревізьких сказок, актових записів, різноманітних списків та інших джерел, які не завжди зберігаються в одному архіві, а розосереджені по різних архівних установах.

Більшість державних архівів самостійно не проводять генеалогічні дослідження, а пропонують фізичній/юридичній особі, яка звернулася до архіву з таким запитом, провести самостійний пошук за документами архіву у читальному залі особисто або за допомогою довіреної особи.

Потрібно бути готовим до того, що на дослідження власної сімейної історії знадобиться тривалий час, оскільки доведеться опрацювати багато джерел, щоб знайти необхідну інформацію.

Державна архівна служба України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора