A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

НАРАДА З ПИТАНЬ ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА У СІМ’Ї, ЖОРСТОКОГО ПОВОДЖЕННЯ З ДІТЬМИ

Дата: 24.11.2021 17:12
Кількість переглядів: 380

Фото без опису24 листопада 2021 року заступником селищного голови Оксаною Рубан проведено нараду за участю представників відділів освіти, культури, молоді та спорту, соціального захисту населення та  охорони здоров’я, служби у справах дітей, поліцейського офіцера громади щодо попередження насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми.

Оксана Рубан зазначила, що у Іваничівській селищній раді, згідно вимог законодавства,  відділ соціального захисту населення та охорони здоров’я визначено відповідальним за координацію заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам. На нараді розглянуто питання щодо координації спільних дій, оперативності та взаємоінформування про випадки домашнього насильства, проведення профілактичних, інформаційно-просвітницьких заходів щодо попередження насильства в сім’ї. Також обговорено проблемні питання у здійсненні роботи з сім’ями, де вчиняється насильство, особливо над дітьми.

Насильство – це злочин, а не приватна справа, і про це не потрібно мовчати. COVID безжально змінив життя людей, з’явились додаткові фактори, які провокують прояви домашнього насильства. Вимушене перебування вдома, втрата доходів, роботи, соціальних контактів – усе це збільшує стрес і напругу у родинах. І діти, які зростають у сім’ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.

Начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Оксана Приступа повідомила, що постановою КМУ від 22 серпня 2018 р. № 658 визначено механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. З присутніми на нараді обговорено повноваження органів місцевого самоврядування, закладів загальної середньої освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, уповноваженого підрозділу органу Національної поліції.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора